Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pabriks pateicas Ungārijai par iesaisti gaisa telpas patrulēšanas nodrošināšanā virs Baltijas

Ceturtdien, 17.janvārī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Ungārijas aizsardzības ministru Čabu Hendi  un izteica gandarījumu par Ungārijas lēmumu no 2015.gada iesaistīties patrulēšanā NATO gaisa telpā virs Baltijas, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve Daina Ozoliņa.

Aizsardzības ministrs informēja, ka Latvija un pārējās Baltijas valstis ir apņēmušās palielināt savu ieguldījumu un atbalstu valstīm, kas nodrošina gaisa telpas patrulēšanu.

A.Pabriks atzinīgi novērtēja Ungārijas plānu piedalīties mācībās SteadfastJazz 2013, kuru uzņemšana šā gada novembrī Latvijai ir liels gods un izaicinājums.

Ministri bija vienisprātis, ka vieni no lielākajiem izaicinājumiem šobrīd ir kiberdrošība, enerģētikas un informācijas telpas drošība. Č.Hendi norādīja, ka Ungārija pēdējo gadu laikā ļoti rūpīgi pievērsusies enerģija diversifikācijas jautājumam, lai palielinātu enerģētikas drošību.

Tikšanās laikā Ungārijas aizsardzības ministrs tika iepazīstināts ar krīzes laikā veiktajām reformām Aizsardzības ministrijā un Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS), kā arī ar 2012.gadā pieņemto Valsts aizsardzības koncepciju, kas paredz līdz 2020.gadam pakāpeniski palielināt aizsardzības budžetu līdz 2% no IKP, un NBS attīstības plānu. Č.Hendi atzina, ka arī Ungārija, samazinoties valsts aizsardzības budžetam, veikusi līdzīgas reformas.

Ministrs uzsvēra, ka tuvākajos gados plānots īstenot NBS mehanizācijas projektu, uzlabojot bruņoto spēku aprīkojumu. "Latvijas mērķis ir maza, mobila, profesionāla, informēta armija," uzsvēra A. Pabriks.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja arī NATO aktualitātes, iesaisti starptautiskajā operācijā Afganistānā līdz 2014.gadam un pēc atbildības nodošanas, kā arī divpusējās sadarbības aktualitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas