Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

NRTP iesaka kompromisu - uz digitālo TV Rīgā pāriet jūlijā

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) uzskata, ka atsevišķas komerctelevīzijas, biedējot sabiedrību ar atteikšanos no analogās apraides, patiesībā nespēj izšķirties par savu turpmāko biznesa stratēģiju. Jau ziņojām, ka TV3 un LNT izteikušās, ka vismaz Rīgā jau no 2010.gada 1.janvāra varētu atteikties no analogās apraides, jo televīzijas torņa pakalpojumi ir pārāk dārgi, nekvalitatīvi, un tos izmanto pārāk maza skatītāju daļa. Tas nozīmētu, ka šos kanālus nevarētu uztvert ar parasto antenu.

''LNT un TV3 šodien uzsāktās diskusijas būtība nav saistīta ar LVRTC analogās apraides izmaksām, bet gan ar minēto raidorganizāciju problēmām skaidri definēt, vai turpmāk to piedāvātie kanāli būs pieejami bez maksas vai tikai kā maksas kanāli,'' komentējis LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Centrs norāda uz Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) atbildību, kas joprojām nav nosaukusi analogās televīzijas izslēgšanas laiku, kas tirgū rada haosu. LVRTC mudina abas kompānijas pēc iespējas ātrāk noformulēt savu lēmumu, kas atvieglotu gan LVRTC budžeta plānošanu, gan vienlaikus palīdzētu NRTP pieņemt lēmumu par analogās TV atslēgšanas laiku, sacīts centra paziņojumā.

LVRTC uzskata, ka, biedējot sabiedrību ar atsevišķu privāto kompāniju atteikšanos no analogās apraides, tā ir traktējama kā nespēja izšķirties par savu turpmāko biznesa attīstība stratēģiju. Centra paziņojumā uzsvērts, ka raidorganizācijām centrs piedāvā analogās apraides tarifus, kas tikuši apstiprināti 2005.gadā un neesot mainīti.

LVRTC uzdevums ir īstenot pāreju uz ciparu televīziju. Ciparu TV apraidi visā Latvijas teritorijā plānots uzsākt 2010.gada 1.janvārī.

NRTP vadītājs Ābrams Kleckins Dienai sacīja, ka pieļauj pilnīgu pāreju uz digitālo apraidi Rīgas reģionā līdz nākamā gada 1.jūlijam, bet visā Latvijā līdz nākamā gada beigām. "Godīgi sakot ir jātiek skaidrībā, cik lielā mērā tas ir spiediens uz LVRTC par tarifu samazināšanu un cik ir reāla atteikšanās no apraides. LVRTC šis laiks ir par īsu, lai atrisinātu jautājumu par turpmākajiem ienākumiem. Tas ir jārisina nozares līmenī," avīzei teica padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

Diena norāda, ka netiek atklāts, cik par virszemes televīzijas nodrošināšanu maksās Lattelecom.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas