Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

No ZZS uz Rīgas domi kandidēs arī eksprezidents Bērziņš

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta uz Rīgas domi kandidēs arī eksprezidents Andris Bērziņš, aģentūrai LETA apliecināja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Bērziņš ZZS sarakstā kandidēs ar otro kārtas numuru.

"Esmu nolēmis pievienoties ZZS Rīgas komandai un kandidēšu vēlēšanās no ZZS Rīgas vēlēšanu saraksta. Šādu lēmumu pieņēmu, jo vēlos dalīties ar savu iegūto pieredzi tautsaimniecībā, ekonomikā un politikā. Kā bijušais Latvijas Valsts prezidents esmu gatavs ieguldīt visas savas zināšanas, lai Rīga būtu ne vien Baltijas valstu centrs ģeogrāfiski, bet arī raugoties no finanšu, kultūras un politikas rakursa. ZZS esmu izvēlējies, jo man vienmēr ir bijusi sapratne par šī politiskā spēka idejām un uzskatiem, proti, ka katram no mums ir jābūt saimniekam savā zemē. ZZS šobrīd ir vadošais spēks valdībā, un ar savu ieguldījumu palīdzēšu to attīstīt," izteicies Bērziņš.

Rīgas domes vēlēšanās no ZZS saraksta kandidē: Armands Krauze, Andris Bērziņš, Edgars Tavars, Artūrs Graudiņš, Arvīds Ulme, Ivars Bārdiņš, Baiba Veisa, Māris Tralmaks, Henrijs Avots, Uldis Beite, Rūta Bendere, Mārtiņš Pļaviņš, Jānis Ieviņš, Silva Ozoliņa, Voldemārs Lūsis, Gvido Ivanovs, Aivars Straume, Jānis Zīvers, Jānis Stakens, Inga Gudēviča, Jānis Zablovskis, Inese Āboliņa, Krista Griķe, Nikolajs Zaičenko, Vairis Nartišs, Jānis Balodis, Elita Kalniņa, Raimonds Krūmiņš, Sandra Sidiki, Arturs Krivišs, Māris Andiņš, Felikss Otikovs, Jānis Teterovskis, Daina Vasiļevska, Sindija Bokāne, Jekaterīna Jeļiseikina, Kaspars Lagzdiņš, Juris Lakatiņš, Ingrīda Kļava, Alise Dambeniece, Gunta Brūmane, Andis Šmuksts, Arnis Kučiks, Imants Kalniņš, Toms Muižarājs, Rita Krinberga, Sergejs Buškovs, Juris Osmanis, Jeļena Malahova, Mārtiņš Rudus, Arnis Platacis, Andris Strazds, Ronalds Kalniņš, Uldis Janušs, Gatis Ģērmanis, Egīls Īverts, Alma Brinkmane, Ģirts Mazurs, Normunds Gailītis, Normunds Balčuns, Kārlis Ventaskrasts, Kārlis Boldiševics, Valentīns Jeremejevs.

2005.gada pašvaldību vēlēšanās Bērziņš kandidēja kā ZZS Rīgas mēra amata kandidāts, taču partija togad neiekļuva Rīgas domē. 2010.gadā viņš tika ievēlēts 10.Saeimā no ZZS saraksta.

2011.gadā Bērziņš tika ievēlēts par Valsts prezidentu.

ZZS Rīgas mēra kandidāts šogad jūnijā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanām ir Armands Krauze.

ZZS programmā akcentētas vairākas prioritātes: ģimenes ar bērniem, radoša un kvalitatīva izglītība, ērta transporta sistēma, mājokļu un vides infrastruktūras attīstība, atbalsts uzņēmējdarbībai un zinātnei, jaunas darba vietas galvaspilsētā un nekustamā īpašuma nodokļa sloga mazināšana. ZZS uzskata, ka nepieciešams veikt izmaiņas Rīgas pārvaldībā, nodalot lēmējvaru no izpildvaras un nodrošinot caurskatāmu pašvaldības iestāžu darbību. Iedzīvotāju un nevalstisko organizāciju iesaistīšana pašvaldības lēmumu pieņemšanā mazinās korupcijas riskus un nodrošinās Rīgas pārvaldi sabiedrības interesēs.

Labklājīgu, veselīgu, tīru, drošu un zaļu – tādu ZZS vēlas redzēt Rīgu.

ZZS programma Rīgas domes vēlēšanām:

Izglītības sistēma un sociālais atbalsts

Veidosim izglītības iestādēs mūsdienīgu un radošu mācību vidi. Pedagogu profesijas prestiža un atalgojuma palielināšana ir mūsu prioritāte. Pilsētas izglītības iestādēs nodrošināsim pilnvērtīgas, siltas pusdienas no Latvijā audzētiem, veselīgiem produktiem. Līdz 2019. gadam likvidēsim rindas uz pirmsskolas izglītības iestādēm.

Veidosim Rīgu kā studentu pilsētu. Atbalstīsim Latvijas augstskolu popularizēšanu ārvalstīs izglītības eksporta turpmākai izaugsmei. Izveidosim programmu, lai izciliem studentiem, talantīgiem jauniešiem ar īpašām vajadzībām un jauniešiem no mazturīgām ģimenēm nodrošinātu pašvaldības stipendijas.

Uzlabosim Sociālā dienesta darbu, attīstīsim sociālā atbalsta programmas. Atbalstīsim cilvēkus ar īpašām vajadzībām, veicinot to nodarbinātību pašvaldības un sociālajos uzņēmumos. Uzlabosim vides pieejamību cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Mājokļu attīstības programma

Mazināsim rindas uz pašvaldību dzīvokļiem, būvējot jaunas dzīvojamās mājas. Iesaistot dzīvokļu īpašniekus, panāksim ēku siltināšanu, kas nodrošinās maksājumu samazināšanos. Mazināsim nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus.

Uzlabosim Īres valdes darba efektivitāti, sniedzot atbalstu iedzīvotājiem strīdos ar dzīvojamo māju apsaimniekotājiem. Uzlabosim Rīgas namu pārvaldnieka darbību. Atbalstīsim dzīvokļu īpašniekus namam piesaistītās zemes atpirkšanā.

Uzlabosim iekškvartālu ielu sakārtošanu. Attīstīsim bērnu rotaļlaukumus un sporta laukumus. Katrs Rīgas domes deputāts būs atbildīgs par konkrētu apkaimi, uzklausīs iedzīvotājus un sniegs atskaites par paveikto.

Iedzīvotājiem draudzīga transporta sistēma

Veiksim SIA „Rīgas Satiksme” revīziju un izmaksu samazināšanu. Nodrošināsim bezmaksas pilsētas sabiedrisko transportu rīdziniekiem un visiem Latvijas pensionāriem. Attīstīsim transporta infrastruktūru, integrējot arī Rail Baltica. Izveidosim tramvaju satiksmi uz Purvciemu un Pļavniekiem.

Veicināsim elektrotransporta uzlādes tīkla attīstību. Rīga būs viena no videi draudzīgākajām pilsētām transporta jomā Eiropā. Samazināsim automašīnu skaitu pilsētā. Sadarbībā ar Pierīgas novadiem veidosim autostāvvietas Novieto un brauc. Pilnveidosim velotransporta infrastruktūru.

Uzņēmējdarbības veicināšana

Veidosim Rīgas uzņēmēju un investoru apkalpošanas centru pēc vienas pieturas aģentūras principa. Palielināsim Rīgas pievilcību uzņēmējdarbībā un investīciju plūsmu. Attīstīsim e-pārvaldes pakalpojumus.

Mērķtiecīgi veidosim industriālās teritorijas ar nepieciešamo infrastruktūru ražojošas uzņēmējdarbības uzsākšanai. Atbalstīsim jaunuzņēmumus. Izveidosim apkaimēs tirdzniecības vietas Latvijas zemniekiem un vietējiem ražotājiem.

Vides, tūrisma, sporta un kultūras attīstība

Celsim Rīgas starptautisko atpazīstamību tūrismā, par pamatu ņemot Eiropas galvaspilsētu mārketinga veiksmes stāstus. Sekmēsim tūrisma attīstību kopā ar pārējiem Latvijas reģioniem. Sadarbībā ar sporta federācijām veicināsim sporta un veselīga dzīvesveida aktivitātes gan brīvā dabā, gan modernizētās sporta būvēs.

Mazināsim gaisa piesārņojumu un panāksim, lai no 2019. gada ogļu pārkraušana tiek pārcelta uz Krievu salu. Sadarbosimies ar ostai pieguļošo apkaimju iedzīvotājiem un biedrībām vides jautājumu risināšanā un pilsētvides labiekārtošanā. Veicināsim sadzīves atkritumu šķirošanu.

Uzbūvēsim Rīgā akustisko koncertzāli profesionālajai mūzikai. Pilsētplānošanā liksim uzsvaru uz līdzsvarotu pilsētvidi ar dominējošu 3-4 stāvu apbūvi un plašiem apstādījumiem. Par vienu no galvenajām ”Rīgas mežu” prioritātēm noteiksim aktīvās atpūtas iespēju uzlabošanu pludmalēs, mežos un parkos.

Sagaidot Latvijas simtgadi, būsim lepni ar Rīgā paveikto!

Ar ZZS sniegto informāciju papildināta visa ziņa

Top komentāri

Tas
T
ir forši! Jācer, ka līdz ar to ZZS Rīgas Domē netiks!
Ringo Pulkvedis
Tev Lāčplēsi (Bērziņonkuli )Grigule un Brigmanis palīgā ies .ZZS jokdaru joki sasnieguši līmeni,ka ne smieties,ne raudāt.
Ēdelweiss
Ē
Oooo ! Sarkano fašistu-komunistu režima rokaspuisis no Zverigo Zaglu Savienības Augusts Brigmanis bīda savu partgenosi : sarkano fasistu-komunistu režima sulainiti Andri Berziņu pie siles....laikam jau abi komuņagas uzskata ka pamaz vel parazitejuši uz nodoklu maksataju, bernu un pensionaru rēķina....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas