Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

No "Ceļu pārvaldes" padomes priekšsēdētāja amata atbrīvots "tēvzemietis" Saratovs

No ceļu būves kompānijas AS "Ceļu pārvalde" padomes priekšsēdētāja amata atbrīvots apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK ģenerālsekretārs Juris Saratovs, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija.

Darbu uzņēmuma padomē turpina Aris Lācis, Biruta Grāve, Ineta Gadzjus un Oļegs Burovs, kurš ir padomes priekšsēdētāja vietnieks.

LETA jau ziņoja, ka pēc ievēlēšanas par Balvu novada domes priekšsēdētāju ceļu būves kompānijas AS "Ceļu pārvalde" valdes locekļa amatu atstāja Jānis Trupovnieks (TB/LNNK).

Trupovnieka vietā uzņēmuma valdē iecelts ceļu būves kompānijas SIA "Talce" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vitkovskis. Vitkovskis iecelts par AS "Ceļu pārvalde" valdes priekšsēdētāju, šajā amatā nomainot Jāni Zaueru-Zaulu.

AS "Ceļu pārvalde" valdē kā valdes locekļi turpina strādāt Zauers-Zauls, Ivo Čerbakovs, Biruta Nikoluškina un Inga Otersone.

LETA jau ziņoja, ka AS "Ceļu pārvalde" apgrozījums pērn pieaudzis par 5,8% - līdz 24,5 miljoniem latu. 2007.gadā kompānijas apgrozījums bija 23,15 miljoni latu.

Uzņēmuma peļņa pieaugusi par 4,2% - līdz 1,84 miljoniem latu, salīdzinot ar 1,77 miljoniem latu 2007.gadā.

Kā ziņots, šā gada janvārī Rīgas domei nosūtīta "Ceļu pārvaldes" valdes locekļu vēstule, kurā tiek paustas bažas par uzņēmuma turpmāko likteni, jo ierosinātās tiesvedības dēļ apturēts pērn sāktais kompānijas akciju privatizācijas process.

Pagājušā gada oktobrī Administratīvajā rajona tiesā pēc privātpersonas pieteikuma tika sākta administratīvā lieta, tā vienlaicīgi apturot gan domes lēmuma darbību, gan uzsākto akciju privatizācijas procesu.

Vēstulē Rīgas domei "Ceļu pārvalde" norāda, ka privatizācijas rezultātā ticis cerēts iegūt stratēģisku investoru, kas, nodrošinot finanšu līdzekļu pieplūdumu uzņēmumā, sekmētu tā turpmāku attīstību un konkurētspēju tirgū. Privatizācijas process uz nenoteiktu laiku ir apturēts, radot apdraudējumu ne tikai uzņēmuma iegūto tirgus pozīciju stabilitātei, bet arī spējām nodrošināt tā darbību kopumā.

Neziņa par "Ceļu pārvaldes" likteni viesusi uztraukumu un bažas par savu nākotni un sociālo stabilitāti arī uzņēmuma darbiniekos.

Ņemot vērā iepriekš minēto, "Ceļu pārvalde" lūdz Rīgas domi, kam pieder 88,7% uzņēmuma akciju, nopietni izvērtēt akciju sabiedrības situāciju un izlemt par aktīvas rīcības sākšanu uzņēmuma un tā darbinieku ekonomisko un sociālo interešu aizstāvībai.

LETA jau ziņoja, ka pagājušā gada septembrī Rīgas domes deputāti nolēma AS "Ceļu pārvalde" akcijas pārdot izsolē, nosakot to sākumcenu 6,7 miljoni latu. Kompānijā Rīgas pašvaldībai pieder 88,7% akciju.

Pašvaldībai piederošās akcijas AS "Ceļu pārvalde" domes deputāti nolēma nodot privatizācijai 2007.gada nogalē.

Privatizācijas projekts paredz, ka akciju ieguvējam komercsabiedrībā jāsaglabā līdzšinējie pamatdarbības virzieni un jānodrošina nepārtraukta saimnieciskā darbība vismaz piecus gadus pēc akciju īpašnieka maiņas.

Satiksmes departamenta sagatavotajā atzinumā teikts, ka "Ceļu pārvalde" darbojas konkurējošā vidē, tās darbībai ir komerciāls raksturs, tā nav uzskatāma par vienīgo vai ekonomiski izdevīgāko pakalpojumu sniedzēju ielu uzturēšanas, būvniecības, rekonstrukcijas darbu izpildē Rīgas pilsētā.

Departamenta speciālisti uzskatīja, ka nav tiesiska pamata pieņemt lēmumu par atteikumu nodot Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošās kapitāla daļas privatizācijai un šis objekts ir privatizējams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas