Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Mozaīka cer, ka 10.Saeimas laikā varētu pieņemt likumu par partnerattiecībām

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu un viņu draugu apvienība _Mozaīka cer, ka 10.Saeimas laikā parlamentā nonāks Likums par partnerattiecībām, atzina apvienības Mozaīka _valdes priekšsēdētāja Linda Freimane.

Viņa skaidroja, ka likumprojekts par partnerattiecībām ir nepieciešams tādēļ, ka Latvijā patlaban diviem homoseksuāliem cilvēkiem nav iespējams juridiski nostiprināt savas attiecības. Likumprojekts paredz regulēt tiesības un atbildību noteiktos jautājumos, piemēram, īpašuma tiesības, tiesības apmeklēt partneri slimnīcā smagu slimību gadījumā u.c. pāriem, kas nav stājušies laulībā, bet kas ilgstoši dzīvo kopā un kuriem ir kopīga saimniecība.

"Protams var iet pie notāra un rakstīt līgumu, bet tas nav tas pats, kā aiziet uz dzimtsarakstu nodaļu vai pie notāra un reģistrēt savas attiecības. No reģistrācijas, tāpat kā no laulības, izriet pienākumi vienam pret otru, privilēģijas uz pabalstiem un pensijām. Mēs to nesaucam par laulībām, bet gan partnerattiecību reģistrāciju, jo tas nav nepieciešams. Likumprojektā netiks runāts par bērnu adopciju, pūru un saderināšanos, tas būs modernāks nekā spēkā esošais Civillikums," teica Freimane.

Viņa stāstīja, ka patlaban likumprojekts ir izstrādes stadijā notiek sarunas ar politiķiem un organizācijām, kuras varētu atbalstīt likumprojektu.

Šī gada janvārī pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti, liecina, ka 37,2% respondentu uzskata, ka likums par partnerattiecībām jāattiecina tikai uz pretējā dzimuma pāriem, 2,8% aptaujāto domā, ka tas varētu attiekties uz viendzimuma pāriem, 15% - gan uz pretējā, gan viendzimuma pāriem. 22,9% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka šāds likums nav nepieciešams, bet 22,1% nav varējis sniegt atbildi.

Aptaujā piedalījušies 1060 iedzīvotāju no visas Latvijas vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas