Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Mēneša laikā atbalstu pieaudzē Tautas partija un ZZS

Latvijas faktu jaunākie partiju reitingi liecina, ka mēneša laikā pieaugusi popularitāte Tautas partijai (TP) un Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS). Vienlaikus turpina kristies Jaunā laika reitings, kas pamazām slīd tuvāk iekļūšanai Saeimā liktenīgajai piecu procentu barjerai, šodien raksta avīze Diena.

Par lielāko oktobra pārsteigumu uzskatāms Tautas partijas (TP) reitinga palēciens no 2% uz 3,3% mēneša laikā, ko Latvijas faktu direktors Aigars Freimanis vistiešākajā veidā saistīja ar partijas dibinātāja Andra Šķēles paziņojumu par gatavību atgriezties aktīvajā politikā: “Acīmredzot tas ir pamodinājis vēlētājus, kuri grib TP redzēt tieši kā Šķēles partiju.”

Stabila līdere joprojām ir apvienība Saskaņas centrs (SC). Šāda ilgstoša stabilitāte liecina par ļoti augstu lojalitātes līmeni SC vēlētāju vidū, avīzei komentējis Latvijas faktu direktors. Viņš gan nav pārliecināts, vai SC varētu popularitāti strauji pieaudzēt. Toties tas ir izdevies otrajā vietā nonākušajiem zaļajiem zemniekiem, kuru reitings no 5,8% mēnesi iepriekš kāpis līdz 7,4. “Tas ir apbrīnas vērts fenomens - kad citām partijām ir politisks bēgums, ZZS kā klints iznirst virs ūdens. Tā ir kā pseidolordu palāta, kas nenosaka darba kārtību, bet piesaista uzmanību, kamēr citi atrodas krīzē,” Dienai vērtēja A.Freimanis. Viņaprāt, tas saistīts ar partijas atturīgo, pat pasīvo attieksmi pret politiskajiem procesiem.

Savukārt JL vietu reitingā eksperts izskaidroja, ka ir sajūta, ka partija ir neizlēmīga, nespēj pieņemt ātrus lēmumus un tajā notiek dīvaina viedokļu maiņa, piemēram, jautājumā par nākamā gada budžetā samazināmajiem izdevumiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas