Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Meierovica biedrība pārmet TP politiska ST tiesneša ievēlēšanu

Latvijā nav vajadzīga kompetence, zināšanas un izglītība. Šādu signālu sabiedrībai raida Saeima, ceturtdien par Satversmes tiesas tiesnesi ievēlot Tautas partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Vinetu Muižnieci, uzskata Meierovica biedrība par progresīvām pārmaiņām.

Jau ziņots, ka V.Muižnieci Saeima ar 52 balsīm par ievēlēja par Satversmes tiesas tiesnesi. Viņas konkurente bija Vienotības atbalstītā juriste Silvija Meijere.

«Tautas partijas frakcijas priekšsēdētājas Vinetas Muižnieces ievēlēšana augstajā un prestižajā Satversmes tiesneses amatā kārtējo reizi apliecina, ka arī tieslietu jomā zināšanām nav izšķirošā nozīme,» paziānojumā norāda Meierovica biedrības valdes locekle Lolita Čigāne.

Viņa salīdzina S.Meijeres izglītību ar V.Muižnieces, kurai nav «ne maģistra, ne doktora grāda jurisprudencē, viņa nav ne praktizējusi, ne pētījusi konstitucionālās tiesības. Turklāt, esot atbildīgajā Saeimas Juridiskās komisijas vadītājas amatā, V.Muižniece ir vilcinājusi tiesiskumam būtisku likumprojektu virzību».

Meierovica biedrība izsaka aizdomas, ka «augstākās tiesu varas instances tiesnešu vietas ir rezervētas politisko partiju amatpersonām, par kuru ievēlēšanu amatā klusībā izlēmuši partiju īpašnieki. Ja no Latvijas aizbrauks arī tās spēcīgākie tiesneši un prokurori, Latvijai kā tiesiskai valstij pienāks gals».

Jau ziņots, ka, sākot pildīt tiesneša amata pienākumus, V.Muižniece solīja izstāties no Tautas partijas, jo tiesneša amats nav savienojams ar politisko darbu. Viņa ceturtdien arī aizgājusi no TP Saeimas frakcijas vadītājas amata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas