Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Mamikins: neesam gatavi dzīvot pilsoniskā sabiedrībā

Vēl neesam gatavi dzīvot pilsoniskā sabiedrībā, intervijā portālam_ politika.lv _saka žurnālists Andrejs Mamikins. Pret viņu Nacionālās Radio un televīzijas padome (NRTP) uzsāka lietu par nacionālā goda un cieņas pazemošanu, jo viņš sava raidījumā Bez cenzūras aptaujā iekļāva jautājumu – vai Latvijas neatkarības atgūšana bija liktenīga kļūda. Portālā publicētās intervijas nosaukums ir _Es tēlaini izsakoties, nelaizīšu pakaļu_.

“NRTP nav gatava tam, ka cilvēks var uzdot jebkuru jautājumu. Mans kaimiņš, kurš kliedz latviešu fašisti!, nevar iedomāties, ka ir cita taisnība. Man patīk it kā ļoti stulbā amerikāņu pieeja: Vai tu gribi par to parunāt? Cilvēki komunicē. Viņi nekaro, nekaujas uz ielas.”

Viņaprāt, Latvijā “fasāde ir nokrāsota un viss kārtībā”. Viņš ilgi domājis, kas ir lojalitāte, līdz secinājis, ka tie ir cilvēki, kas šeit dzīvo un godīgi maksā nodokļus. Līdz ar to visi mūsu Latvijas bagātie cilvēki, kuri izdomā visādas shēmas, kā nemaksāt nodokļus, ir nelojāli šai valstij, uzskata žurnālists.

“Es teikšu — ziniet, cilvēkam, kurš ikdienā domā par ļoti sadzīviskām problēmām un nelido kaut kur augstākās matērijās, viņam var būt pilnīgi vienalga, kādās krāsās ir valsts karogs un kādi vārdi ir valsts himnā,” intervijā teic A.Mamikins.

Jautāts, ko krieviem nozīmē, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers saka apsveikumu  pareizticīgo Ziemassvētkos, žurnālists pauž, ka no tā neesot lielas jēgas.

“Kad mana kolēģe no TV5 Valsts prezidentam palūdza pateikt divus vārdus “Sčastļivovo roždestva!” un viņš bija gatavs, tajā pašā brīdī prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa vienkārši paņēma prezidenta ķermeni un aizveda prom no kamerām. Ja prezidents ir tik viegli manipulējams tik sīkā un tik nenozīmīgā jautājumā, kas notiek ar valsti?”

Žurnālists min, ka viņu savulaik imponēja Vairas Vīķes—Freibergas kādreizējā pozīcija  — viņa kādu brīdi nelietoja vārdu “latvieši”, bet gan — „Latvijai piederīgie”.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

"Es, tēlaini izsakoties, nelaizīšu pakaļu". Lasiet interviju ar Andreju Mamikinu portālā politika.lv


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas