Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Maizītis: Latvijā ir samērā maz cilvēku, kuri spēj izmeklēt finanšu noziegumus

Latvijā ir samērā maz cilvēku, kuri spēj kvalitatīvi izmeklēt finanšu noziegumus, jo ekonomisko noziegumu izmeklēšana vēl daudz ir jāmāca ne tikai izmeklētājiem, vai prokuroriem, bet arī tiesnešiem, intervijā laikrakstam _Diena _sacīja bijušais ģenerālprokurors, Latvijas Universitātes pasniedzējs, tieslietu ministra Aigara Štokenberga (V) padomnieks Jānis Maizītis.

Maizītis uzskata, ka finanšu noziegumu izmeklēšanai nepieciešamas papildu ekonomikas, banku un grāmatvedības zināšanas un ka taktiski tās ir fiziski grūti izmeklējamas lietas, kurām cilvēki speciāli jāapmāca.

“Mums nav mācību iestāžu, kur ekonomisko noziegumu izmeklētājus mācīt,”norāda Maizītis.

Ja arī pašmācības ceļā sapratne rodas, lietu izmeklētāji un prokurori ir skaitliski maz un ļoti noslogoti.

Jautājot, kādēļ pats Maizīša kungs necentās izmainīt valstī esošo situāciju, viņš atbildēja: “Es centos, tikai tas nenotiek 2-3 gados. Lai apgūtu šādu noziegumu izmeklēšanu, vajag vismaz 5-10 gadus. Mēs ļoti strauji izmainījām visu ekonomisko situāciju valstī, un lielā mērā tiesībsargājošās iestādes tam netika līdzi.”

Pēc Maizīša domām viens no variantiem, kā atrisināt divus gadus vecas finanšu policijā uzsāktas nodokļu lietas, ir meklējams juridiskos risinājumos, kas ļautu no iepriekšējo gadu gaitā uzkrātiem kriminālprocesiem atbrīvoties.

“Tā var būt amnestija, tā var būt visdažādākā veida lietu izbeigšana. Ne vienkārši atbrīvot, bet ar nosacījumu, ka kaut kādu daļu samaksā valstij,” uzskata Maizītis.

Pilnu interviju ar Jāni Maizīti lasiet laikraksta Diena sestdienas numurā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas