Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepnieks: Koalīcijas veidošanā savu lomu nāksies spēlēt Bērziņam

Lai rastu risinājumu strupceļā nonākušajām sarunām par koalīcijas veidošanu, savu lomu nāksies spēlēt Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, aģentūrai LETA teica polittehnologs Jurģis Liepnieks.

"Šis ir tieši tas gadījums, ka ir saprotams, kāpēc valstij ir vajadzīgs prezidents. Viņam ir vairāki instrumenti, kas mums var palīdzēt izkļūt no šīs situācijas. Pirmais un galvenais - viņš var nosaukt premjera amata kandidātu. Tajā brīdī, kad kādam cilvēkam būs oficiāli uzticēta valdības veidošana un viņš sāks runāt ar partijām, individuāliem deputātiem, dalīt amatus un viņam pašam būs savas vīzijas, situācija radikāli mainīsies. Būs iespēja meklēt jaunus risinājumus," teica Liepnieks.

Viņš uzskata, ka to vajadzēs darīt, ja ne šodien vai rīt, tad nākamnedēļ šādu scenāriju, visticamāk, nāksies īstenot.

"Būs liela nozīme tam, ko prezidents nosauks premjera amata kandidātam. Prezidents ir licis skaidri saprast, ka premjera amats tiks piedāvāts partiju apvienībai Saskaņas centrs (SC), kuram ir divi šī amata kandidāti, kuri vienmēr ir uzsvēruši, ka jāiesaista profesionāļi. Tas neizslēdz iespēju, ka viņu kandidāts būs bezpartejisks. Tas varētu būt gudrs gājiens, lai mazinātu to spriedzi, kas ir izveidojusies. Šāds variants ir iespējams, jo arī prezidents ir teicis, ka puse uz pusi ir iespēja, ka premjers varētu būt bezpartejisks. Taču ir svarīgi atrast tādu bezpartejisku kandidātu, kurš šādā sarežģītā situācijā varētu uzņemties darbu. Ne kurš katrs gribēs pamēģināt uz dullo un riskēt, ka viņam nekas nesanāk," teica Liepnieks.

Polittehnologs uzskata, ka izveidojusies situācija ir ļoti sarežģīta, taču risinājums meklējams tajos soļos, ko spers Valsts prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas