Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Lībane-Šķēle: pagaidām veselības ministres atsaukšana nav aktuāla

Tautas partija (TP) neatkāpsies no prasībām saistībā ar finansējumu veselības nozarei un pirmdien partijas valdes sēdē spriedīs par situāciju tajā, tomēr patlaban neesot runa par ministres Baibas Rozentāles (TP) atsaukšanu, aģentūrai BNS norādīja TP valdes locekle Kristiāna Lībane-Šķēle.

Komentējot TP vecbiedra un veselības ministres padomnieka Gundara Bērziņa izteikumus ceturtdien no rīta par iespējamo Rozentāles atsaukšanu, uzticot portfeli "Jaunajam laikam", viņa norādīja: "Nav tā, ka viņš aizgāja un šodien pauda valdes viedokli. Viņš pauda savu veselības ministra padomnieka un bijušā veselības ministra viedokli un, protams, tāda cilvēka viedokli, kuram vienmēr ir ko teikt."

"Tomēr tas, ko var starp rindiņām izlasīt - tā ārkārtīgā uzmanība, ko Tautas partija gatavojas veltīt veselības aprūpei kā mūsu viennozīmīgi prioritārajai nozarei no visām tām nozarēm, par kurām mēs esam uzņēmušies atbildību, tā vitālā nepieciešamība pēc tiem pašiem 45,8 miljoniem latu, kas ir izdzīvošanas jautājums nozarei, un ka mēs politiski no šīm prasībām neatkāpsimies ne soli," Lībane-Šķēle uzsvēra, piebilstot, ka oficiāli partijas lēmuma par šādu nostāju neesot, bet "gaisā, partijas iekšienē tas virmo, un viens otrs ir to formulējis, kam klusējot citi ir piekrituši, ka mēs veselības nozarē neatkāpsimies ne soli".

TP valdes locekle arī atzina, ka līdz šim bijušas dažādas situācijas sadarbībā ar "Jauno laiku", kurām partijas tikušas pāri, tomēr šī nebūs tā reize, kad TP piekāpsies.

Savukārt vaicāta, vai tas nozīmē principiālu nostāju - vai nu valdības vadītājs un "Jaunais laiks" piekrīt Tautas partijas prasībām veselības nozarē, vai arī abas partijas vairs nevar sastrādāties, Lībane-Šķēle vien norādīja - "politikā šādas situācijas nekad nav vienvirziena ceļš. Tas vienmēr atkarīgs arī no otras puses".

"Šī brīža pozīcija Tautas partijā ir tāda, ka veselības aprūpei ir jāsaņem vismaz tas nepieciešamais minimuns, kas tai ir atņemts.. Neielaidīsimies nekādos kompromisos par šo tēmu," viņa vēl piebilda, atzīstot gan arī, ka kompromisu iespēju šajā ziņā nemaz nav daudz.

Turpretī, runājot par pirmdien gaidāmo valdes sēdi, Lībane-Šķēle norādīja, ka tajā "plašākā kontekstā" tiks runāts par veselības aprūpi, "bet ne jau tā, ka ņems nost vai atstās ministri". Tāpat līdz pirmdienai Rozentālei vēl esot paredzētas sarunas ar premjeru un finanšu ministru, kurās piedalīties plānojuši arī citi nozares pārstāvji.

"Šis ir tas jautājums un nu jau ir tas mirklis, kad tas stingri pāraug divu partiju konfliktu vai divu amatpersonu domstarpību apmēru," TP pārstāve vēl piebilda.

Par iespējamu veselības ministres Baibas Rozentāles atsaukšanu no amata ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" runāja Tautas partijas vecbiedrs un Rozentāles padomnieks Gundars Bērziņš. Pēc viņa teiktā, par situāciju nozarē un nepareizu budžeta līdzekļu sadali atbildīga ir premjera partija "Jaunais laiks".

Bērziņš sacīja, ka pie šāda budžeta samazinājumu neesot iespējams strādāt. Ja netikšot rasts finansējums, viņš partijas valdē pirmdien rosinās lemt par ministres atsaukšanu no amata, aicinot šo posteni uzticēt kādam JL pārstāvim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas