Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Levits: Iezīmējies, ka koalīciju veidos JV, AS un NA

Iezīmējies, ka nākamo valdību veidos triju politisko spēku koalīcija - Jaunā vienotība (JV), Apvienotais saraksts (AS) un Nacionālā apvienība (NA), šodien pēc tikšanās ar JV līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Savukārt JV un "Progresīvajiem", ja paši to vēlēsies, ir iespēja noslēgt divpusēju sadarbības līgumu par darbu Saeimā, secināms no Levita paustā. Tas, vai "Progresīvie" šādu līgumu vēlētos slēgt, ir "liels jautājums", pauda prezidents.

Šonedēļ trīs koalīcijas partneri mēģinās parakstīt sadarbības memorandu, kas būtu kā koalīcijas pamats un kurā būtu izklāstīti koalīcijas darba principi un valdības turpmākās politikas programma, sacīja Levits. Ja tas tiks parakstīts no visām trim pusēm, uzreiz tikšot sākts intensīvs darbs pie jaunās valdības deklarācijas, kurā, kā norādīja prezidents, valdības darbības modelis būs iezīmēts konkrētos tās projektos un rīcībā.

Valdības deklarācijā būšot minēti daudzi punkti dažādās jomās, par kuriem trim minētajiem iespējamās koalīcijas partneriem nāksies rast vienošanos, atzīmēja Levits. Viņš arī uzsvēra, ka termiņš, kādā partneriem būtu jāvienojas, nav galvenais - svarīgāk esot panākt nopietnu valdības deklarāciju.

Ja šī koalīcija darbosies, tad balsu vairākums ir nodrošināts, pauda Levits, atbildot uz jautājumu par koalīcijas balsu vairākuma stabilitāti. Turklāt, ja JV un "Progresīvo" vienošanās izdosies, tad atsevišķos jautājumos būs iespējams nodrošināt vēl lielāku balsu pārsvaru, sacīja prezidents. Pēc viņa teiktā, pamatā ir jābūt stingrai koalīcijas disciplīnai - koalīcijai ir jābūt vienotai un jāsagatavo visi lēmumi tā, lai partneri var attiecīgos likumprojektus atbalstīt vienbalsīgi.

Valsts prezidenta ieskatā šīs partijas veidos valdību, kas noturēsies amatos visus četrus tās pilnvaru gadus. "Par pagaidu valdību nevar būt runas - ir nopietni jāgatavojas nākamajiem četriem gadiem," sacīja Levits, uzsverot, ka valdībai šajā laika periodā ir jābūt stabilai un ar skaidru programmu.

Vaicāts, vai viņš ir apmierināts ar koalīcijas sarunu tempu, Levits atbildēja apstiprinoši, sakot, ka valdības programmas sagatavošana nākamajiem četriem gadiem prasa lielu darbu.

Pēc prezidenta teiktā, valdības veidošanas sarunas vēl turpināsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas