Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lauki - identitātes jautājums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
IncParaac
I
Kur-mīt! Bal-si! Bal-si! Zvirbulīšsmiekliem Balsi! ;-)
Lelle
L
Izbeidz! Ja viņa runātu par mākslu, tad tas būtu ticamāk, bet Sandra laukus ir redzējusi tikai pa mašīnas logu. Viņai pat sliktākajos murgos nespēj ieraudzīt kas šobrīd notiek ar mūsu laukiem. Ja jau Zemgales labības klētij var vest cauri ekstrēmālus apstākļus mīlošus ārzemniekus, tad tas izsaka visu. Bebri ir sataisījuši katakombas, čūsku ka mudž, lauki tā aizlaisti, ka nemaz bez speciāla aprīkojuma kāju nevar paspert un reizēm ielūzti zemē līdz jostasvietai un līdz šekumam ūdenī, pie tam pavasara pusē knišļu ka biezs, bez aizsargtīkla i nerādies. Un tas viss Zemgalē, es par Latgali nemaz i runāt negribu. Tāpēc jau mums tā iet, ka cilvēciņiem sakāp galvās un viņi domā, ka ir guri, visu zinoši un varoši, bet būtībā tukšas mucas tālu skan...
Lelle
L
Nu ko tā Sandra saprot no laukiem, pilnīgs profāns! Nevis trīsreiz mazāki maksājumi, bet gan gandrīz 7 reizes!!!, lai labāk nemelo!!! Bet lai viņa beidz satraukties, drīz visa mūsu zeme būs ārzemniekiem izpārdota(ar kampēja svētību, kurš pieņēma šo likumu), kuri saņem par vienu ha vairāk kā 600 LS, bet mūsējie tikai zem simta. Muļu zeme turpina rullēt uz elli, bet glupas vistas klazināt pašas nezinot par ko.
Somellier
S
Saglabāt laukus neapdzīvotus??? No kurienes tie 50 un vairāk tūkstoši aizbrauca strādāt uz Īriju un citām zemēm??? Labrīt;)))
Jānis
J
Viņai vēlēšanas ir laikam pēc kaut kādiem 3 gadiem :))) Viņa ir Eiroparlamenta deputāte :)
morgenstern
m
Nu nu. Pareizas lietas, kā parasti, tiek pieminētas pirms vēlēšanām. Cerams, šoreiz pati kundze to nepiemīrsīs arī pēc tām.
Vinstons
V
Diezgan labs raksts. Nav sita tema tik viegla, bet Kalniete vismaz kaut ko censas darit.
šņaga
š
Lielākā pēdējo 20 gadu problēma, ka laukus gribēja pielīdzināt pilsētai un nodrošināt visiem visu to pašu ko pilsētā. Lai gan šajā valstī naudas un resursu tam nav un nebūs. Būtu skaidri jādefinē, kas ir lauki un ar ko tie atšķiras no pilsētas. Man tieši tas arī patīk laukos, ka tur nav daudzu pilsētas "fīču".
I.Gr.
I
Lauki patiesi uztur latvieshu identitaati. Bet man shkjiet, ka 50 padomju varas gadi latvieshus paartaisija par pilseetniekiem. Daudzi vairs nemaak laukos izdziivot. Manaas lauku maajaas dziivo viena gjimene ar 2 beerniem (paldies Dievam!). Vinji vareetu piekopt daarzkopiibu, audzet kanjepes, peleekos zirnjus, tureet govi. Ab vecaaki ir bezdarbnieki. Bet laucinieku dziive vinjus nevilina. Gaida uz darbu pilseetaa! Manas domas ir, ka laucinieks nekad badaa nenomirs!
!
!
Lauki tiesam ir identitate. Teju katram vecaki ir no laukiem, vai radi dzivo mazpilseta. Un daudziem ir majas laukos. Es to uzskatu par passaprotamu. Pilsetu es uzskatu par vietu, kur pelnit. Bet tas ari viss.
Seskis
S
Lauki, diemžēl, paliek arvien tukšāki - kā pamesta māja, no kuras pamazām pazūdz viss vērtīgais. Pazūd cilvēki, meži, aizaug lauki, pieaug tikai latvāņu un krūmu īpatsvars. Ir jau vēl censoņi, kuri saimnieko, bet tādu nav daudz, ja salīdzina ar to apjomu, kas bija pirms kara, arī PSRS laikā. Papētīju pagasta kartes, jau 19.gs. beigās bija ļoti daudz saimniecību, Ulmaņlaikā vēl vairāk. Viensētas sāka izzust PSRS laikā sakarā ar izvešanām, bet tas apjoms nav salīdzināms ar brīvās Latvijas politiku, kas izskatās pēc apzināta genocīda. Latviešu tauta ir padarīta par mednieku - vācēju pirmcilvēku kopienu, kuras locekļi 21.gs. lasa sēnes un ogas, lai iemainītu pret dažiem spožiem latiņiem, kas tiek attiecīgi nodzerti. Lai paēstu, liek cilpas stirnām un citiem dzīvniekiem, kuru skaits ir pieaudzis. Kas tālāk?
kobe
k
Neticu Kalnietei!
Apsmējos!
A
Andrucis kā vienmēr melo... Jo pati kopā ar viķeni un repšuli parakstīja lauku iznīcināšanas plānu Latvijā , kad Latvija iestājās europā... pati bulli no govs neatšķir... BAIGĀ LAUKSAIMNIECE ATRADUSIES...
Smagi
S
klausīties vārdos, kuri sola piepildīties, tomēr KĀPĒC 20 gadu garumā ir darīts tikai pretējais: VISS SAGRAUTS?
laukuskola
l
Par identitāti ļaujiet runāt mazo lauku skolu spridzinātājai Koķei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas