Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas Fakti: Decembrī samazinājies SC reitings; pieaugusi Vienotības un NA popularitāte

Saskaņas centrs (SC) joprojām ir populārākais politiskais spēks Latvijā, tomēr tās reitings decembrī samazinājies par 3,2 procentpunktiem, kamēr pieaudzis Vienotībai un Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, liecina "Latvijas Faktu" aptaujas rezultāti.

SC decembrī bija gatavi atbalstīt 17,8% pilsoņu. Otrais populārākais politiskais spēks ir "Vienotība", un par to decembrī bija gatavi balsot 13,6% respondentu, kas ir par 2,2 procentpunktiem vairāk nekā novembrī. Savukārt Zaļo un zemnieku savienību būtu gatavi atbalstīt 10,5% pilsoņu, un šī politiskā spēka reitings salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mainījies nebūtiski - par 0,2 procentpunktiem.

Decembrī no 5,2% līdz 6,8% pieauga arī nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) popularitāte.

Saeimas vēlēšanās noteikto 5% barjeru varētu pārvarēt arī Ingunas Sudrabas veidots politiskais spēks - to vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt 5% respondentu. Tomēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi atbalsts iespējamam Sudrabas politiskajam spēkam samazinājās par 1,3 procentpunktiem. Novembra beigās Sudraba paziņoja, ka viņa ir gatava uzņemties tautas kustības vadīšanu, lai vienotu cilvēkus "ceļā uz laimīgu Latviju".

Bijušā premjera Einara Repšes partiju Latvijas attīstībai savukārt atbalstītu 1,7% aptaujāto, kas ir par 0,7 procentpunktiem vairāk nekā novembrī.

Turpina krist Reformu partijas reitings - tas sasniedzis 0,7% vēlētāju atbalstu, kas ir par 0,1% mazāk nekā novembrī.

5% vēlētāju atbalstu neiegūst partija Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, kam atbalstu pauduši 0,9% vēlētāju, Vladimira Lindermana dibinātajai partijai Par dzimto valodu ir 0,6% iedzīvotāju atbalsts, Latvijas Sociāldemokrātisko strādnieku partijai atbalstu sola 1% aptaujāto.

Kopumā 28,8% vēlētāju nezināja, kuru partiju atbalstītu Saeimas vēlēšanās, bet vēl 12,6% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās nepiedalītos.

Latvijas Faktu aptauja notikusi no 6. līdz 16.decembrim, un tajā piedalījās 1005 Latvijas pilsoņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas