Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Latvija iestāsies par ES fondu finansējuma saglabāšanu līdzšinējā līmenī

Latvijas galvenās prioritātes Eiropas Savienības (ES) budžeta 2014.-2020. gada plānošanas periodā ir saglabāt finansējumu struktūrfondiem un Kohēzijas fondam vismaz līdzšinējā līmenī un panākt godīgus tiešos maksājumus visu ES dalībvalstu zemniekiem, portālu Diena.lv informēja Finanšu ministrijas pārstāve Agnese Beļkeviča.

Trešdien Eiropas Komisija (EK) publicēja priekšlikumu par ES daudzgadu budžetu nākošajā plānošanas periodā, ar kuru iepazinās Finanšu ministrija.

Saskaņā ar Lisabonas līgumu lēmums par ES daudzgadu finanšu ietvaru ir jāpieņem ar piekrišanas procedūru, ES Padomei vienojoties vienbalsīgi, Eiropas Parlamentam - ar balsu vairākumu.

Pirmā Prezidentūras draugu grupas sanāksme notiks šā gada 4.jūlijā, kad EK prezentēs savu priekšlikumu un Polijas prezidentūra prezentēs ES daudzgadu budžeta diskusiju laika grafiku. Diskusijas turpināsies līdz 2012.gada beigām, kad ir sagaidāma vienošanās par ES daudzgadu budžetu un finansējuma sadalījumu dalībvalstīm Kohēzijas politikas un Kopējās lauksaimniecības politikas ietvaros.

EK priekšlikums ietver ierosinājumu arī tālākajai ES budžeta ienākumu daļai. Esošajā periodā no 2007. līdz 2013. gadam ES budžeta ieņēmumus galvenokārt veido dalībvalstu iemaksas. Jaunais EK priekšlikums paredz jaunu pašu resursu ieviešanu jaunu nodokļu formā - ES pievienotās vērtības nodokli un finanšu transakcijas nodokli. Latvijai ir negatīva nostāja attiecībā uz jaunu nodokļu ieviešanu ES līmenī. Ņemot vērā pašreizējos finanšu un ekonomiskos apstākļus un papildu nodokļu slogu, kas jau ir uzlikts valsts iedzīvotājiem, Latvija nevar atbalstīt jaunu nodokļu ieviešanu ES līmenī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas