Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijā bez elektrības joprojām 6500 mājsaimniecību

Energoapgāde Latvijā piektdienas vakarā (pulksten 18.50) bija traucēta aptuveni 6500 Latvijas energokompānijas Latvenergo klientiem, pavēstīja Latvenergo pārstāvis Andris Siksnis.

Viņš informēja, ka Austrumu reģionā bija traucēta elektroapgāde Rēzeknes apkaimē 3200 klientiem, tostarp Rēzeknes novada Sakstagala, Čornajas, Maltas, Pušas, Ozolaines, Feimaņu, Silmalas, Rikavas pagastos, kā arī Viļānu, Krāslavas un Dagdas novados. Krāslavā traucēta energoapgāde bija 135 klientiem, Ludzā - 370, Preiļos 360 un Daugavpilī - 58.

Ziemeļaustrumu reģionā elektrības traucējumi bija Jēkabpilī, kur traucēta vai pārtraukta apgāde bija 1050 klientiem, Aizkrauklē - 129, Madonā - 46, savukārt Gulbenē elektroapgāde traucēta bija 110 Latvenergo klientiem.

A.Siksnis norādīja, ka Ziemeļu reģionā bez elektroenerģijas Cēsu pusē ir 816 klienti, Limbažos un Alojā - 112, savukārt Piebalgā - 450.

Rietumu reģionā bez elektroapgādes Ventspils pusē bija 143 klienti, Saldus pusē - 539 un Kuldīgā - 30.
Centrālajā reģionā elektrības traucējumi bija Siguldā - aptuveni 23 klientiem, Ogrē - 50. Dienvidu reģionā elektroenerģijas piegāde klientiem ir atjaunota.

Latvenergo pārstāvis informēja, ka piektdien kopā Sadales tīkls strādāja 335 brigādes ar vairāk nekā 888 cilvēkiem.

Austrumu reģionā kopā strādāja 140 brigādes, ko veidoja 369 cilvēki. No Sadales tīkla strādāja 74 brigādes 218 cilvēku sastāvā. Pēc Sikšņa teiktā, trašu tīrīšanā papildus piesaistīja 27 brigādes ar 92 cilvēkiem, desmit mežizstrādātāju brigādes ar 28 cilvēkiem, kā arī 84 darbuzņēmēju brigādes ar 254 cilvēkiem. Tāpat piesaistīja vienu helikopteri, astoņus sniega motociklus, deviņus visurgājējus un 11 mežizstrādes tehnikas vienības.

Ziemeļaustrumu reģionā kopā strādāja 107 brigādes un 295 cilvēki. No Sadales tīkla strādāja 64 brigādes 143 cilvēku sastāvā. Piesaistītie papildus resursi trašu tīrīšanā bija sešas brigādes 24 cilvēku sastāvā, divas mežizstrādātāju brigādes, ko veidoja astoņi cilvēki, 35 darbuzņēmēju brigādes 120 cilvēku sastāvā. Arī Ziemeļaustrumu reģionā papildus piesaistīja vienu helikopteri, kā arī Madonā piesaistīti divi sniega motocikli. Tāpat papildus piesasitīti pieci visurgājēji, tostarp viens Madonā un pa diviem Aizkrauklē un Jēkabpilī. Piektdien strādā arī deviņas mežizstrādes tehnikas vienības, tostarp divas Madonas pusē un septiņas Jēkabpils pusē.

Ziemeļu reģionā kopā darbojās 35 brigādes un 89 cilvēki. No Sadales tīkla strādāja 20 brigādes 50 cilvēku sastāvā. Piesaistītie papildus resursi - trašu tīrīšanā divas brigādes, kā arī 13 darbuzņēmēju brigādes 35 cilvēku sastāvā un četri visurgājēji.

Rietumu reģionā kopā strādāja desmit brigādes, Dienvidu reģionā - 19 brigādes un Centrālajā reģionā - 24 brigādes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas