Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latkovskis Saeimas aizsardzības komisijas darbā būtiskas problēmas nesaredz

Lai arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā opozīcijai būs par vienu balsi vairāk nekā topošajai koalīcijai, atkārtoti apstiprinātais komisijas vadītājs Ainars Latkovskis (Vienotība) komisijas darbā būtiskas problēmas nesaredz.

Latkovskis teica, ka komisijas sastāvā darbosies lielākā daļa to pašu deputātu, kas iepriekšējā Saeimā. Turklāt komisijas darba kārtībā parasti nav tādu jautājumu, kas "šķeltu pa partijas līnijām", un jau iepriekšējā pieredze rāda, ka opozīcijas pārstāvji darbojušies godprātīgi.

"Protams, ja jau būs nepieciešams, tad viņu [komisiju] var stiprināt un skatīties, jo atsevišķās komisijās ir liels koalīcijas pārsvars, piemēram, Juridiskajā komisijā. Bet es ceru, ka darbs būs pēc būtības un mazāk pēc partiju līnijām. Tā vismaz bija iepriekšējā Saeimā, un mēs ļoti labi strādājām. Tā bija vīru komanda. Ja strādā vieni vīrieši, tad ir mazas iespējas intrigām," uzsvēra Latkovskis.

Viņš apstiprināja, ka arī šajā Saeimā plānots veidot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisiju. Deputāts cer, ka to turpinās vadīt Aleksejs Loskutovs (Vienotība).

Lai gan komisijas sastāvs apstiprināts tikai ceturtdien, jau ir saplānota pirmā sēde, kas notiks nākamtrešdien. Tajā diskutēs par tiem likumprojektiem, kurus nepabeidza izskatīt iepriekšējā Saeima. "Tur ir, piemēram, likumprojekti par identifikācijas kartēm un soda izpildi. Par tiem ir jālemj un jāliek Saeimas darba kārtībā," paskaidroja Latkovskis.

Vēl pie tuvākajiem darbiem plānota diskusija par jaunu prokuratūras likumu. Tad tikšot aicināts ģenerālprokurors, kurš uzskata, ka šis likums ir tik daudzas reizes labots, ka būtu nepieciešama jauna redakcija.

Jau ziņots, ka Latkovskis atkārtoti apstiprināts Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītāja amatā. Latkovskis šo komisiju vadīja arī 10.Saeimā.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā darbosies arī Aleksejs Loskutovs no Vienotības, Edmunds Demiters no Zatlera Reformu partijas (ZRP) frakcijas, pie frakcijām nepiederošais Gunārs Rusiņš, Kārlis Krēsliņš no Nacionālās apvienības (NA), kā arī Jānis Klaužs un Kārlis Seržants no Zaļo un zemnieku savienības, Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Mihails Zemļinskis un Igors Meļņikovs no Saskaņas centra.

Aizsardzības komisijā opozīcijai būs par vienu balsi vairāk nekā topošajai koalīcijai, kuru veido Vienotība, ZRP, NA un no ZRP aizgājušie seši deputāti.

Par komisijas vadītāja biedru ceturtdien ievēlēts Klementjevs, bet par komisijas sekretāru – Demiters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas