Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Laikraksts: Kampara amatu šūpo Privatizācijas aģentūras direktora amats

Vairākas ar valdību saistītas amatpersonas neoficiāli pieļauj, ka viens no koalīcijas kompromisiem saistībā ar vakanto Privatizācijas aģentūras (PA) direktora vietu varētu būt atkārtoti tā amatā apstiprināt līdzšinējo tās vadītāju ar LPP/LC līdera Aināra Šlesera ietekmi saistīto Artūru Grantu, vēsta laikraksts Diena. Viņa pilnvaras beigušās 25. maijā. Laikraksts pieļauj, ka ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) rīcība iepriekš amatam vienpersoniski virzot pašreizējo PA valdes locekli JL pietuvunāto Ivetu Zalpēteri radīja satraukumu par viņa iespējām noturēties amatā.

I. Zalpētere amatu PA ieguva pērn rudenī, kad PA valdi, iesniedzot atlūgumu, pameta ar ZZS ietekmi saistītais Juris Vaskāns. Līdz ar to ZZS šobrīd nav ietekmes PA valdē. Bez I. Zalpēteres PA valdē darbojas vēl divi locekļi - TB/LNNK biedre Vineta Stolere un TP līdera Andra Šķēles znota tēvs Andis Dobrājs. V. Stolere darbu drīz atstās, jo dosies dekrēta atvaļinājumā.

ZZS devusi signālus JL - ja A. Kampars uzstās uz I. Zalpēteres virzīšanu PA vadītāja amatā, daži ZZS deputāti ceturtdien varētu pievienoties Saeimas opozīcijas partiju pieprasījumam Par valsts interesēm neatbilstošu rīcību ar Parex bankas aktīviem, kas apdraudētu ministra palikšanu amatā. Lai stiprinātu A. Kampara pozīcijas, JL reaģēja nekavējoties, un lēmumprojekts par I. Zalpēteres apstiprināšanu valdības darba kārtībā otrdien nenonāca. Noprotams, neoficiāli tika panākta vienošanās, ka JL jautājumu par PA vadītāju un valdi atliks un diskutēs koalīcijā, savukārt ZZS neatbalstīs opozīcijas pieprasījumu. Ceturtdienas balsojums Saeimā apliecināja, ka ZZS savu solījumu izpildīja.

Būtisku lomu PA valde šobrīd ieguvusi, jo PA ir Parex bankas valstij piederošo akciju īpašniece un ir tieši saistīta ar valdības atbalstītā Parex sadalīšanas plāna īstenošanu - jaunas, tā sauktās labās bankas izveidošanu, vecajā atstājot sliktos bankas aktīvus. Pret šādu sadalīšanu iestājušies bijušie Parex īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis. Sprunguļus valdības plānā, parlamentā virzot pretrunīgi vērtētus grozījumus kredītiestāžu likumā, liek arī Saeimas opozīcija - TP, LPP/LC un Saskaņas centrs. Pieņemot grozījumus, valdības atbalstītajai Parex sadalīšanai, visticamāk, nāktos pārvilkt svītru. Savukārt, ja PA valde līdz tam jau būtu pieņēmusi visus ar bankas sadalīšanu un jaunas bankas dibināšanu saistītos lēmumus, grozījumi uz šo procesu vairs neattiektos. Koalīcijas pārstāvji uzskata, ka, izlemjot jautājumus par Parex sadalīšanu, būtu nepieciešams, lai PA valdei būtu pilntiesīgs vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas