Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Lai redzētu digitālo TV, daļai antena būs jāceļ desmit metru augstumā

Virszemes digitālo TV var redzēt 99,6% Latvijas teritorijas, bet daļai vajadzēs desmit metru augstumā uzstādīt antenu, turklāt tai jābūt decimetru antenai visā viļņu diapozonā. Mājsaimniecībām pašām jānodrošina sev antenas, norāda Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC). Taču, ja raidītājs ir pietiekami tuvu, varot pietikt arī ar istabas antenu.

«Tehniskā puse ir absolūtā kārtībā. Kopš pagājušā gada beigām digitālā virszemes TV raidīja testa režīmā, no februāra sākuma – komercrežīmā. LTV7 atslēgšana bija tikai pāris pogu nospiešana,» norādīja LVRTC sabiedrisko attiecību vadītāja Ieva Līne.

Viņa atgādināja, ka signālam var traucēt šķēršļi – ēkas vai koki, bet katrā konkrētā gadījumā ir jāmeklē individuāls risinājums. «Cilvēkiem no savas puses jāizdara nepieciešamais, lai saņemtu to, ko mēs varam piedāvāt,» izteicās I.Līne, atgādinot, ka virszemes digitālo TV nodrošina SIA Lattelecom, kur var vērsties problēmu gadījumā.

I.Līne noliedza informāciju, ka digitālo virszemes TV būs grūti novērot Krievijas un Baltkrievijas pierobežā: «TV var uztvert arī pāri robežai, bet neviens nepirks vīzu un nebrauks uz Baltkrieviju mērīt.» Problēmas var rasties vietās ar izteikti zemu reljefu, piemēram, Abavas senlejā, bet arī tur situācija neesot bezcerīga.

LTV7 direktore Ija Circene–Groša paziņojusi, ka šodien nav saņemtas sūdzības par to, ka šis kanāls vairs nav redzams analogajā apraides sistēmā un ir pārgājis uz ciparu apraidi.

(precizēts virsraksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas