Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Kūtris: Bičkovičam vajag stingru mugurkaulu

Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam, kuram jānosauc nākamais ģenerālprokurora kandidāts, ir jābūt diezgan stingram mugurkaulam, lai izturētu “sauksim to par spiedienu”, pauž Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājs Gunārs Kūtris. Viņaprāt, kandidātus šim amatam atrast nebūtu sarežģīti, ja runa būtu tikai par kandidāta profesionālajām kompetencēm.

“Viena lieta ir virzīt labāko kandidātu – tas būtu vienkāršākais variants, bet šeit viņš ir saistīts ar likumdevēja īsti neskaidro rīcību un argumentiem. Viņam ir jāprognozē, kas varētu būt. Ja iepriekš tiek virzīts kandidāts un vairākums saka, jā, būs viss kārtībā, tas nozīmē, ka Augstākās tiesas priekšsēdētājam var būt pārliecība, ka viņš ir atradis pietiekami profesionālu kandidātu. Un tad, kad rezultāts ir savādāks - kāpēc, kas bija tas motīvs? Ja tā ir profesionalitāte, tad to var skaļi pateikt, bet, ja tās ir politiskās intrigas, tad ir grūti izspriest, kāds kandidāts būs piemērotāks,” šorīt LNT situāciju vērtēja Satversmes tiesas priekšsēdis.Viņš norādīja, ka katru jautājumu risinot, ir cilvēki, kas ir par un kas ir pret. Šajās diskusijās būtu jānoskaidro, kas būtu labākais. “Ja tie, kas atbalsta Maizīti saka, ka cita persona netiks galā, tad tā ir viņu interese. Vai šeit ir politiskas intereses, es nezinu, bet prokuratūras darba vadīšanai, kuras rokās ir apsūdzības uzturēšana, ir ļoti svarīgi, kurš ir vadītājs,” teica G.Kūtris. Viņaprāt, AT priekšsēdētājam tagad būtu jāuzklausa, jāpārdomā un jāizdomā, kā būtu pareizāk rīkoties. No viņa teiktā var secināt, ka viņš šobrīd neatbalstītu balsošanas kārtības maiņu – no slēgtā un atklāto balsojumu, kā to rosinājuši daļa Saeimas deputātu.“Jurists, kurš uzskata, ka tiesiskā stabilitāte valstī ir ļoti svarīga, spēles noteikumus spēles laikā parasti nedrīkst mainīt. Ja kaut ko grib mainīt, tad tas jāmaina uz perspektīvu, bet nevis šim brīdim, šim cilvēkam. Ir jāievēro spēles noteikumi un godīgi jādara godīgi savs darbs, kā tas [Saeimas deputātu] solījumā ir rakstīts.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas