Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Kučinskis: 47 balsis pret Maizīti negaidītas pat vislielākajiem oponentiem

Tautas partijas Saeimas deputāts un partijas valdes loceklis Māris Kučinskis uzskata, ka liela daļa deputātu nobalsoja pret Jāni Maizīti, jo viņiem tika pateikts, ka nav izvēles. Latvijas Radio viņš minēja, ka tādu varētu būs ap 20 deputātu. Viņaprāt, “priekšā pateikšana” par ko jābalso, radījusi šādu pretreakciju.

Taču, ka “47 balsos pret, tas pat vislielākajiem oponentiem bija negaidīts rezultāts”.Rezultāts pārsteidzis arī Jaunā laika deputātu Dzintaru Zaķi. _Latvijas Radio_ viņš sacīja, ka “šorīt no rīta man nebija aizdomas, ka var sanākt šādi”. “Frakciju vadītāji bija gatavi apzvērēt, ka viss būs kārtībā. Te tev nu bija. Laikam liela nauda dara lielas lietas, es tā nojaušu. Tas, kas tika izdarīts, ir izdarīts ārkārtīgi rafinēti un politiski ļoti pieredzējušam režisoram,” uzskata Dz.Zaķis.

Izšķirošas balsojumā par J.Maizīša kandidatūras izgāšanu ģenerālprokurora amatam ir bijušas kreiso frakciju Saskaņas centrs un PCTVL frakciju balsis. Par to ir pārliecināts Tautas partijas deputāts Jānis Lagzdiņš.

"Šajā balsojumā izšķiroša bija SC un PCTVL divkosīgā pozīcija. Tādējādi tiek atbalstīta ZZS un Aivara Lemberga pozīcija, bruģējot ceļu uz iespējamo koalīciju pēc vēlēšanām," uzskata J. Lagzdiņš. Viņaprāt, tieši ZZS pozīcija pēc Saeimas vēlēšanām izšķirs, vai SC, kuram tiek prognozēti labi panākumi vēlēšanās, nonāks valdošajā koalīcijā.

Kopumā Saeimas rīcību deputāts nodēvēja par "apbrīnojamu nekaunību un divkosību".

Viņaprāt, ceturtdienas balsojums bijusi apzināti organizēta akcija. "Es gribētu zināt, vai arī Tautas partija tajā ir piedalījusies," tūlīt pēc balsojuma manāmi satraukts pauda J. Lagzdiņš. Vēlāk pēc sarunām ar frakcijas kolēģiem viņš nedaudz mīkstināja savu viedokli un ir pārliecināts, ka no TP pret J. Maizīša apstiprināšanu amatā visticamāk varētu būt nobalsojuši daži deputāti.

Jaunā laika frakcijas vadītāja Solvita Āboltiņa pauda pārliecību, ka J.Maizīša neievēlēšanu rūpīgi izplānojusi opozīcija, kas arī rosināja balsojumu par ģenerālprokurora pārvēlēšanu veikt ar vēlēšanu zīmēm, nevis elektronisko balsošanas iekārtu. Viņa pauda nožēlu, ka deputātu darbi tik krasi atšķiras no vārdiem.

J.Maizīti Saeima šodien nepārvēlēja ģenerālprokurora amatā uz trešo pilnvaru termiņu. Par viņu nobalsoja 45, bet pret 47 deputāti.

Jau ziņojām, ka pēc opozīcijas partiju deputātu pieprasījuma, balsojums par J.Maizīti notika aizklāti ar vēlēšanu zīmēm. Šādu kārtību atbalstīja 58 deputāti, pret – 28, bet atturējās četri. Tas radīja iespaidu, ka J.Maizītim nebūs tik liels atbalsts, kā tika solīts publiski trešdien pēc frakciju sēdēm.

(papildināts ar J.Lagzdiņa viedokli, turpinājums sekos)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas