Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Koķe pieprasījusi informāciju par iepirkumu procedūrām saistībā ar lielu skolu informatizācijas projektu

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība) pieprasījusi informāciju par iepirkumu procedūrām un nolikumiem saistībā ar miljoniem latu vērto skolu informatizācijas projektu, kā arī šī projekta koordinatores izvēli.

Ministres padomniece komunikāciju jautājumos Agnese Korbe aģentūrai BNS pastāstīja, ka pieprasītā informācija ministrei iesniegta un tuvāko dienu laikā Koķe ar to iepazīsies. Viņa aicinājusi informēt arī par citām Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) saistībā ar Eiropas struktūrfondu naudas apguvi saistītām aktivitātēm.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" svētdien vēstīja, ka IZM sākusi miljoniem latu vērtu skolu informatizācijas projektu, kura īstenošanai plānots piesaistīt naudu no Eiropas struktūrfondu līdzekļiem. Projekta koordinēšanai izvēlēta bijusī e-lietu sekretariāta vadītāja un bijusī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbiniece Olita Magone, kuras vārds izskanējis saistībā ar divām krimināllietām.

Magone gan raidījumam norādīja, ka aizdomas par viņas saistību ar divām krimināllietām nebūtu nekādā veidā jāsaista ar viņas turpmākajām aktivitātēm.

IZM Magoni izvēlējusies par piemērotu pretendenti, lai informatizācijas programmas ietvaros viņai uzticētu vispirms 5,45 miljonus latu vērtu divu projektu koordinēšanu. Par to viņa turpmākos trīs gadus algā saņemtu vidēji 1800 latu mēnesī.

Magones vārds iepriekš izskanējis saistībā ar tā saucamo pasu lietu, kurā Drošības policija par pases izsniegšanai nepieciešamo dokumentu viltošanu aizdomās tur vairākas personas, tostarp valsts amatpersonas. Tās viltojušas dokumentus, kas nepieciešami pasu izsniegšanai, tādējādi pases izsniegtas desmitiem cilvēku, kuriem uz šo dokumentu nav likumīgu tiesību. Turklāt par šādu pasu iegūšanu maksāta nauda. Cenas svārstījušās no 10 līdz 50 tūkstošiem latu.

Viena no aizdomās turētajām personām ir bijusī Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadītāja Olita Magone. Pirms tam viņa bija Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Iedzīvotāju reģistra departamenta direktore.

Viņai tika izvirzīta apsūdzība arī citā krimināllietā - saistībā ar bijušās e-lietu ministres Inas Gudeles dzimšanas dienas ballītes rīkošanu. Viņu apsūdzēja par dienesta viltojumu un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Lietu pret viņu prokuratūra gan vēlāk izbeidza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas