Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kariņš plāno ar KPV LV pārrunāt jautājumu par Vitenbergu

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) plāno ar partiju KPV LV pārrunāt jautājumu par politiskā spēka aicinājumu no ekonomikas ministra amata atcelt Jāni Vitenbergu, kurš nesen nomainījis politisko piederību no KPV LV uz Nacionālo apvienību (NA).

KPV LV valde trešdienas vakarā ir vēlreiz nosūtījusi lūgumu Ministru prezidentam atcelt no ministra amata bijušo partijas biedru Vitenbergu, kurš pievienojies Nacionālajai apvienībai. KPV LV uzsvēra, ka ministra tālākā palikšana amatā ir koalīcijas līguma pārkāpums, jo viņš pievienojies citai partijai.

Ministru prezidenta birojā aģentūrai LETA atzina, ka premjers plāno tikties ar KPV LV, lai pārrunātu šī politiskā spēka Kariņam adresētajā vēstulē izvirzītos jautājumus.

Tiesa, patlaban nav zināms, kad puses varētu tikties, bet par to informācija tiks sniegta atsevišķi.

Kā ziņots, Jaunā konservatīvā partija (JKP) ar premjeru tikās pirms nedēļas. JKP valdes loceklis Krišjānis Feldmans, kurš protokolējis sarunu, norādīja, ka tikšanās laikā neesot nekas runāts par kādu konkrētu amatu pārdali.

JKP sagaida, ka koalīcijas līgumā noteikums par ministru piederību konkrētām partijām tiktu atcelts vai arī jaunizveidojusies situācija tiks leģitimizēta. "Krīzes laikā intrigas ņem virsroku, un premjera ieskatā visas lietas jārisina visiem, ne viņam. Uzņēmumā tāpēc ir vadītājs, kurš palīdz, nevis šķeļ kolektīvu. Kariņam vajadzētu saprast, vai ir gatavs piedalīties problēmu risināšanā, vai izlikties, ka ir Baltais tēvs, kurš nav nekur iesaistījies," Kariņu kritizēja Feldmans.

LETA jau ziņoja, ka premjers LTV raidījumā Rīta Panorāma pauda viedokli, ka, neskatoties uz partiju domstarpībām, viņa vadītā valdība ir rīcībspējīga. Kariņš partiju domstarpības saista ar pašvaldību vēlēšanu tuvumu.

Taujāts, kādus konkrēti soļus spers izejai no aktuālajām domstarpībām koalīcijā, Kariņš norādīja, ka publiski savus plānus neatklāšot, taču strādāšot, lai nodrošinātu mieru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas