Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kaimiņš lūdz vērtēt NEPLP padomes locekļu atbildību

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakcijas deputāts Arturs Kaimiņš iesniegumā Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai pieprasa Nacionālo elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomei (NEPLP) skaidrot piešķirto valsts budžeta līdzekļu izmantošanas lietderību un efektivitāti, kā arī Latvijas plašsaziņas līdzekļu konkurētspējas veicināšanu un vienlīdzīgas darbības nodrošināšanu, informē deputāta palīdze.

Tāpat Kaimiņš lūdz izvērtēt nepieciešamību un iespējas atcelt no amata NEPLP locekļus gadījumā, ja tiek konstatēti pārkāpumi padomes darbā.

"Tā kā pastāv pamatotas aizdomas par to, ka Nacionālās elektronisko plašsaziņu līdzekļu padomes locekļi nav pildījuši vai ir nolaidīgi pildījuši viņiem ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu noteiktos pienākumus, manā ieskatā ir nepieciešams noskaidrot un izvērtēt katra NEPLP locekļa atbildību," viņš izteicies.

Viņš vēlas ne tikai NEPLP, bet arī Saeimas Juridiskā biroja skaidrojumu par Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā noteiktajām Saeimas tiesībām atcelt no amata NEPLP locekļus.

Savā iesniegumā A.Kaimiņš atsaucas uz vairākiem Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 60. panta punktiem, kas definē un nosaka NEPLP locekļu pienākumus un atbildību, tostarp nodrošināt piešķirto valsts budžeta līdzekļu efektīvu un lietderīgu izlietošanu sabiedrības interesēs, veicināt Latvijas jurisdikcijā esošo elektronisko plašsaziņas līdzekļu konkurētspēju Latvijas, Eiropas un pasaules tirgū, kā arī radīt vienlīdzīgus darbības nosacījumus visiem Latvijas jurisdikcijā esošajiem plašsaziņas līdzekļiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas