Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kaimiņš aicina izvērtēt Spolīša izteikumu atbilstību ētikas kodeksam

Parlamentārietis Artuss Kaimiņš (KPV LV) vērsies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, aicinot izvērtēt Vienotības Saeimas frakcijas deputāta Veiko Spolīša izteikumus, kuros varot saskatīt "noteikta veida draudus".

Kaimiņš iesniegumā komisijai norādīja, ka šogad 19.janvārī deputātu grupas sadarbībai ar Vācijas parlamentu sanāksmes laikā Spolītis pārkāpis deputātu ētikas normas. Pēc Kaimiņa domām, Spolītis pārkāpis ētikas kodeksa punktus, kas nosaka, ka deputāts izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī punktu, kas nosaka, ka parlamentārietis ir pieklājīgs pret kolēģiem.

Kaimiņš uzskata Spolīša izteikumus par aizskarošiem, kā arī domā, ka tajos iespējams saskatīt "noteikta veida draudus". Deputāta iesniegumam pievienots arī attiecīgas sanāksmes daļas video ieraksts un stenogramma.

Kā liecina šis video, Spolītis norādījis Kaimiņam, ka viņš varētu kandidēt pašvaldību vēlēšanās Ventspilī, bet Kaimiņš uz to reaģējis, vaicājot par 16 000 eiro "parādu", iespējams, domājot līdzekļus, kas izlietoti Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbībai.

Uz šo repliku Spolītis atbildējis: ''Klausies, tu vienreiz aizveries! Es tev reāli saku, aizveries!''. Viņš vēlāk Kaimiņam arī norādījis: ''Tu pelnies''.

Saeimas komisija šodien lems, vai ierosināt iespējama ētikas pārkāpuma lietu pēc šī iesnieguma.

Top komentāri

amizanti
a
Divi alkoholiķi uz šauras takas satikušies? Kremļa ieliktenis, zaglis un demagogs Spolītis, un Lemberga rokaspuisis, krogu cienītājs Kaimiņš. Amizanti! Spolītis, kā jau krievu vaņķam pienākas, pirmais nenovaldījās un sāka draudēt, jeb kā pieņemts teikt Spolīša aprindās - bikovaķ.
Asne
A
Vienotības pļēgurs uzskata, ka var darīt ko vien vēlas. Braukt pālī, draudēt. Tipisks maskavītu urla.
Sigvards.
S
Spolīti atliek vien paslavēt, jo šī Saeimas tirgus bāba (kas to vien zina kā muldēt un ar ar rokām plātīties) Kaimiņš, tik vien kā mēslu izgāztuvei der. Tādi tipi ir kauns valstij, tautai un visai cilvēcei, un viņu AIZVĒRŠANĀS var daudzas ausis no piedraņķēšanas pasargāt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas