Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

JV sadarbībā ar partneriem turpina gatavot sadarbības memoranda gala redakciju

"Jaunā vienotība" (JV) sadarbībā ar partneriem turpina darbu pie potenciālās trīs partiju koalīcijas sadarbības memoranda gala redakcijas sagatavošanas, aģentūru LETA informēja JV pārstāvji.

JV piedāvāja memoranda sākotnējo variantu, savukārt Nacionālās apvienības (NA) un "Apvienotā saraksta" (AS) politiķi izteikuši savus priekšlikumus memoranda sagatavošanai.

Vēl nav zināms, vai memoranda parakstīšana notiks piektdien, 28.oktobrī, vai nākamnedēļ. Par parakstīšanas laiku plānots atsevišķi paziņot.

Kā sarunā ar aģentūru LETA atzīmēja NA priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dombrava, pēc tam, kad JV pārstāvji Nacionālajai apvienībai trešdien nosūtīja koriģēto sadarbības memorandu, NA politiķi sagatavoja priekšlikumus un komentārus dokumenta jaunajai versijai.

Rosinājumi bijuši par jau iepriekš NA pārstāvju paustajiem, viņuprāt, nepieciešamajiem memoranda teksta uzlabojumiem tādās jomās kā tautas ataudze, kultūra un citās. Tāpat JV esot nosūtīti precizējumi vispārīgākiem formulējumiem, piemēram, izpratnē par vienotu nāciju, sacīja politiķis. Priekšlikumus ceturtdien NA pārstāvji nosūtījuši JV.

Ceturtdien oficiālas sarunas potenciālo koalīcijas partneru starpā nav bijušas, norādīja Dombrava. Vaicāts par turpmākajām sarunām ar JV un AS, politiķis norādīja, ka tikšanās laiki vēl neesot zināmi.

Sadarbības memoranda projekts paredz politisko spēku gatavību uzņemties atbildību par valsts attīstību un tautas labklājību un vienošanos par valdības izveidošanas pamatprincipiem un kopīgi izvirzītajiem mērķiem - valsts drošības stiprināšanu, ekonomikas izaugsmi un sociāli taisnīgas, iekļaujošas sabiedrības attīstību.

JV līderis, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) solījis, ka visai drīz pēc memoranda parakstīšanas arī piedāvās partneriem atbildības jomu sadalījumu.

Kā ziņots, iezīmējies, ka nākamo valdību veidos triju politisko spēku koalīcija - JV, AS un NA, pēc tikšanās ar Kariņu žurnālistiem pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas