Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jaunzeme: Kopas pārstāvji varētu būt Ēlertes domubiedru grupā

Tā kā Latvijā «inteliģentu cilvēku nav miljardiem - mēs esam maza tauta», sabiedriskās domubiedru grupas _Kopa _dibinātāja Vita Jaunzeme pieļauj, ka arī šīs _Kopas _biedri varētu būt līdz šim neatklātās tā saucamās Ēlertes grupas vidū. Viņai piekrīt žurnāliste Baiba Strautmane, kura aicināta uzstāties _Kopas _otrajā saietā.

20.martā notiks Kopas jau otrā sanākšana, lai diskusijā rastu atbildes uz jautājumiem, kā uzlabot situāciju Latvijā.

Marta diskusijā bez B.Strautmanes aicināti uzstāties arī sociālantropologs Roberts Ķīlis un žurnālists Edijs Bošs. Diskusiju vadīs bijušais Dienas komentāru lapas redaktors Pauls Raudseps, kurš pirms mēneša notikušajā Kopas konferencē uzrunāja klātesošos, aicinot uz pilsonisku līdzdalību un aktivitāti, un atzina, ka plānojis iesaistīties Kopas aktivitātēs arī turpmāk.

B.Strautmane, kura pati gan nav Kopas biedre, tomēr nenoliedz, ka varētu par tādu kļūt: «Kopas rīkotā diskusija atbilst manam pašreizējam noskaņojumam, tādēļ arī piekritu piedalīties.» Tāpat B.Strautmane, vaicāta par iesaistīšanos politikā, saka: «Es nekad nesaku nekad, tomēr droši varu apgalvot, ka šajās vēlēšanās tas nenotiks.»

Kopas dibinātāja un Pēdas aktīviste Vita Jaunzeme, Diena.lv vaicāta, vai tā saucamās Ēlertes grupas biedri varētu iesaistījušies Kopā, stāsta, ka tāpat kā visi viņa nezinot, «kas būs Ēlertes kundzes domubiedru vidū, tomēr pieļauju, ka tie varētu būt Kopas biedri. Latvijā inteliģentu cilvēku nav miljardiem - mēs esam maza tauta».

Arī B.Strautmane nenoliedz, ka bijušās laikraksta Diena galvenās redaktores un partiju apvienības Vienotība veidotājas Sarmītes Ēlertes domubiedru vidū varētu būt kāds no Kopas aktīvistiem. B.Strautmane saka: «Sarmīte Ēlerte ir ļoti harizmātiska personība. Es ceru, ka viņai izdosies iesaistīt politikā spēcīgus cilvēkus, kuri līdz šim ir izvairījušies to darīt mums visiem zināmu iemeslu dēļ.»

Jau ziņots, ka Vita Jaunzeme izveidojusi sabiedrisku domubiedru grupu Kopa, kura mudinās sabiedrību uz pilsoniski aktīvu rīcību. Dibināšanas konference notika pirms mēneša - 20.februārī. Savukārt S.Ēlerte paziņojusi, ka ar vēl nenosauktajiem domubiedriem maijā varētu pievienoties apvienībai Vienotība.

Pirms mēneša domubiedru grupas Kopa rīkotajā konferencē par Latvijas nākotni bija pulcējušies teju 160 cilvēki. Kopas veidotāji uzsver iniciatīvas neatkarību no politiskajām partijām un ietekmīgiem finansētājiem, V.Jaunzeme sākotnēji arī apgalvoja, ka Kopa nebūs politiska partija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas