Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ierobežojumi lidmašīnās ienest šķidrumus ES būs spēkā vēl trīs gadus

Eiropas lidostās ierobežojumi lidmašīnās ienest šķidrumus būs spēkā vēl trīs gadus, jo skeneru ieviešana nenorit, kā sākotnēji plānots, nospriedušas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis.

loka dalībvalstis vienojušās vēl līdz 2013.gada aprīlim saglabāt spēkā esošos ierobežojumus attiecībā uz šķidrumu ienešanu lidaparātos rokas bagāžā, liecina trešdien atklātībā nonākušais Eiropas Padomes (EP) dokuments, kas noteic, ka "visām lidostām līdz 2013.gada 29.aprīlim jāievieš tehnoloģija šo produktu skenēšanai".

Ierobežojumi attiecībā uz šķidrumiem rokas bagāžā Eiropas lidostās tika ieviesti 2006.gada novembrī, kad Lielbritānijas policija atklāja, ka starptautiskā teroristu organizācija "Al Qaeda" plāno uzspridzināt lidmašīnas ceļā uz Ziemeļameriku, izmantojot spridzekļus, kas izgatavoti no dzērienu pudelēs paslēptām šķidrajām sprāgstvielām. Tādēļ, piemēram, krēmu un matu želejas tūbiņas, kā arī citus šķidrumu saturošus iepakojumus, kuru tilpums pārsniedz 100 mililitrus, nav atļauts ievietot rokas bagāžā. Vakuuma maisiņos sev līdzi lidmašīnā pasažieri drīkst ienest ierobežotu šķidruma daudzumu.

Ierobežojumi attiecas uz lidostām visās 27 ES dalībvalstīs, kā arī Albānijā, Īslandē, Kosovā, Norvēģijā, Krievijā, Serbijā, Šveicē un Ukrainā.

Iepriekš bija paredzēts, ka aizliegums tiks atcelts aprīlī, tomēr tagad pieņemts lēmums, ka jaunās paaudzes skeneru ieviešanai nepieciešams vismaz gads. Paredzams, ka ar jauno tehnoloģiju palīdzību būs iespējams pārbaudīt šķidruma saturu tā iepakojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas