Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Gailis: Neesmu piekritis būt par LZS Rīgas mēra kandidātu

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) vairākas vadošas personas esot uzrunājušas bijušo Ministru prezidentu Māri Gaili kļūt par LZS Rīgas mēra amata kandidātu, taču viņš ir atbildējis negatīvi un nav piekritis šādam piedāvājumam.

Gailis sacīja, ka sākumā esot teicis, ka padomāšot par šo priekšlikumu. Pēc tam medijos par to palaista "pīle" - bijušais premjers gan norādīja, ka no goda būt par partijas Rīgas mēra kandidātu būtu atteicies arī tad, ja par to nebūtu ziņojuši plašsaziņas līdzekļi.

Ekspolitiķis sapratis, ka ir "ārkārtīgi maza šance" LZS pēc vēlēšanām nokļūt koalīcijā, līdz ar to viņš sapratis, ka nav vērts iet uz jaunu darbu un atgriezties jomā, no kuras aizgājis, ja saskaņā ar iespējamo nākotnes scenāriju būtu jāstrādā opozīcijā.

Vaicāts, vai kāds cits politiskais spēks viņam piedāvājis startēt pašvaldību vēlēšanās, Gailis atbildēja, ka viņam arī neviens nav "piedāvājis kļūt par pāvestu". Gadījumā, ja viņam piedāvātu kļūt par pāvestu, viņš būtu gatavs apsvērt šādu iespēju, bet ir "mazāka šance", ka viņš piekritīs kandidēt pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Savukārt LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis iepriekš sacīja, ka Gaiļa uzvārds esot bijis viens "no n-tajiem", kuri izskanējuši LZS valdes sēdes laikā. Viņš arī nedomājot, ka Gailis būs politiskā spēka Rīgas mēra kandidāts. Pašlaik partija apsver vairākus kandidātus, taču nevēlas saukt viņu uzvārdus publiski, lai iespējamos kandidātus nepakļautu zināmam riskam un tam, ka interneta komentāros viņiem tiek veltīti dažādi epiteti.

Par Gaili kā iespējamo LZS mēra amata kandidatūru iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas