Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Fotoradari «ķers» arī automašīnas bez tehniskās apskates

Jau noslēgts līgums par fotoradaru programmatūras pilnveidošanu, kas ļaus fotoradariem uz ceļiem fiksēt transporta līdzekļus, kuriem beigusies apdrošināšana vai ir nederīga tehniskās apskate, vēsta Db.lv.

Analizējot ar fotoradariem fiksētos atļautā ātruma pārkāpumus, secināts, ka vidēji četri no 100 pārkāpējiem ceļu satiksmē piedalījušies arī bez OCTA un vidēji trīs no 100 bez tehniskās apskates.

Speciāla fotoradaru programmatūra OCTA un tehniskās apskates esamību transportlīdzekļiem pārbaudīs LTAB un CSDD datubāzēs. Ja tiks konstatēts pārkāpums, transportlīdzekļu īpašniekiem sods par pārkāpumu tiks nosūtīts pa pastu.

Pēc Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja aprēķiniem, patlaban ceļu satiksmē piedalās teju 3% neapdrošinātu transportlīdzekļu. Savukārt šogad astoņos mēnešos Satiksmes uzraudzības birojs administratīvi sodījusi astoņu tūkstošu transportlīdzekļu vadītāju par piedalīšanos ceļu satiksmē bez OCTA.

«Mūsu pieredze rāda, ka administratīvo resursu ziņā visefektīvāk nodrošināt ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas kontroli var ar tehnisko līdzekļu, piemēram, fotoradaru izmantošanu, kas administratīvo izmaksu ziņā ir pat izdevīgāk,» skaidro VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Ceļu policijas rīcībā ir četri pārvietojamie fotoradari, kas veic atļautā braukšanas ātruma kontroli, neapturot transportlīdzekli. Lai būtu iespējams konstatēt pārkāpējus, un piemērot tiem sodus, tiks veikti papildus uzlabojumi esošo fotoradaru programmnodrošinājumā. Tos plānots veikt no Ceļu satiksmes drošības profilakses konta līdzekļiem, kurā iemaksas veido 2% no iegādātajām OCTA polisēm

Top komentāri

WALA
W
Tiem kas ļoti satraucas par regulāro "foķēšanu" - uzliekat citas valsts numura zīmes "analogu" standarta numura zīmes vietā, un esošo ieliekat logā - tā lai izpildītu attiecīgos CSN punktus par "nolasāmību" !!!
lūriķis
l
Datori analizēs ,vai tā skaitulīte,kura sēž blakus šoferītim ir viņa likumīgā laulene,vai kā un paziņos kam vajag:)
e.
e
Doma, ka tiek fiksēti un analizēti visu braucēju numuri, tiešām uzdzen šausmas. Īpaši, zinot, cik "rūpīgi" tiek glabāti dati, kā tas bija ar VID sistēmu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas