Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

FOTO: Tūkstošiem studentu iziet ielās

Studenti 11:00 no rīta sāka gājienu no valdības mājas uz Saeimu. Novērojumi liecina, ka akcijā piedalās vairāki tūkstoši studentu. Gājiena laikā tika apstādināta satiksme Brīvības pieminekļa apkārtnē. Studenti devās no Ministru kabineta, šķērsoja Brīvības pieminekļa laukumu, tālāk pa Vaļņu ielu nonāca pie Saeimai. Gājiens noritēja mierīgi.

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) šodien liela miesassargu pulka pavadībā uz mirkli iznāca pie protestējošajiem studentiem, taču uzrunu tā arī neteica, vēsta aģentūra LETA. Koķe iznāca no Saeimas nama, pastāvēja tur nepilnu minūti un devās atpakaļ parlamenta telpās, saņemot protestējošā pūļa pārmetumus par bailēm sākt sarunu.

Studentiem rokās ir karogi ar fakultātes simboliku, plakāti  - “Atnācām nosargāt mums apsolīto”, “Studenti ir spēks”, “Man vajag studijas” un vēl daudzi citi.

Studentu vidū redzami arī vecāka gadagājuma cilvēki, kas liecina, ka viņiem pievienojušies arī vēl citi. Daudzo cilvēku dēļ studentu gājiens ir izstiepies ļoti garš. Gājienu uzrauga policisti, ielu malās daudzi apstājas un vēro akciju.

Nonākuši pie Saeimas, studenti sāka skandēt saukļus, skaļākais un populārākais no tiem bija "Simts kāpostgalvu", novēroja Diena.lv. Studenti aicināja atlaist Saeimu un atkāpties izglītības ministrei, ziņo LETA.

Latvijas Kultūras akadēmijas horeogrāfijas studenti bija iestudējuši pat deju, kas tika parādīta pie Izglītības un zinātnes ministrijas. 

Jau vēstījām, ka otrdien tā jau otrā akcija, kas sarīkota budžeta izskatīšanas dienā par ko Saeimā šodien notiek galīgais balsojums.

Pie Saeimas otrdienas rītā bija pulcējušies pāris simti cilvēku. Šo akciju organizēja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS), kas budžetu neatbalsta.

Protestētāji ar skaļiem svilpieniem sagaidīja bijušo un esošo finanšu ministrus – Eināru Repši (JL) un Ati Slakteri (TP), novēroja portāls Diena.lv.

Akcijas dalībniekiem rokās bija plakāti ar uzrakstiem – “Godmani tiesāt, viņš izģērba manus vecākus un mazbērnus”, “Repše, vai tiesa, ka Latvijas uzņēmēji ir zaglīgākie ES?”, “Atlaist Saeimu”, “Kurš pazemoja Baltijas tīģeri?” Protestētājiem rokās ir karodziņi ar uzrakstu - "Vienoti prasībās".

Saeimas apkārtnē ir daudz kārtības uzturētāju.

Akcijas dalībnieku vidū ir daudz gados vecu cilvēku.

Arodbiedrību līderis Pēteris Krīgers uzrunā protestētājiem atzina, ka prasības valdībai nav bijušas ne populistiskas, ne nepamatotas. Mēs vienkārši lūdzām, lai valdība mūsu teiktajā ieklausās, viņš uzsvēra. Pēc P.Krīgera teiktā, valdošā koalīcija bijusi šausmās, kad LBAS rosinājusi ieviest progresīvo nodokli. Arodbiedrības rīkojušas šo akciju pie Saeimas, lai aicinātu deputātus būt atbildīgiem. P.Krīgers aicināja deputātus atcerēties, ka solījumi doti ne tikai aizdevējiem, bet arī šīs valsts iedzīvotājiem. Ja nākamgad pieņems budžetu tāpat kā šogad, tad pie Saeimas vairs nebūs neviena, kam protestēt, jo visi būs aizbraukuši, pauda P.Krīgers. Mēs gribam dzīvot Latvijā un gribam cilvēka cienīgu dzīvi, viņš uzsvēra. 

Pūlis sauca Saeimas spīkeru Gundaru Daudzi (ZZS).

Portāls Diena.lv aprunājās ar piketētājiem. Trīs sievietes turēja plakātu, kas aicināja maksāt ministriem minimālo algu, bet, kad būs redzami viņu darba rezultāti, tad algu varētu paaugstināt. Visas sievietes ir bezdarbnieces.

(papildināta vēl ar citiem FOTO)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas