Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

FOTO: Prokurori vēlas saprast, kas neapmierina viņu darbā

Balsojums pret ģenerālprokuroru Jāni Maizīti ir jāuztver arī kā vērtējums visu prokuroru darbam, žurnālistiem pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru sacīja prokurors Jānis Ilsteris, kurš ir viens no 299 prokuroriem, kas parakstījis vēstuli amatpersonām. J.Ilsteris uzsvēra, ka prokurori vēlas dzirdēt, kas tieši neapmierina Saeimas deputātus viņu darbā, jo šāds skaidrojums joprojām nav izskanējis.

Prokurori apsver iespēju dibināt savu biedrību, kāda jau ir tiesnešiem, ko ierosinājis darīt arī Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivara Bičkovičs. Viņš arī bija ieradies uz tikšanos Rīgas pilī. Iespējams, šādā sastāvā tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji uz Rīgas pili dosies vēlreiz, ja Valsts prezidents izšķirsies viņus nosēdināt pie viena sarunu galda ar Saeimas frakciju vadītājiem.

J. Maizītis aizstāv neatkarīgu izmeklēšanu, medijiem sacīja prokurore Ineta Bebre. Viņa atzina, ka ir bijušas bažas, ka var apstiprināt tādu prokuroru, kas varētu ietekmēt šos procesus, piemēram, nododot kādu lietu izmeklēt citam prokuroram, vai kādam prokuroram uzliekot tik lielu slodzi, ka viņš nevar atlicināt pietiekami daudz laika svarīgas lietas izmeklēšanai.

I.Bičkovičs uzsvēra, ka viņš noraidot visas aizdomas par it kā Saeimai tīkama ģenerālprokurora meklējumiem. Viņš analizējot iemeslus, kāpēc parlamenta atbalstu neguva J.Maizītis, un līdz viņa pilnvaru beigām 11.maijā citu kandidātu nesaukšot, taču viņš arī neplānojot ilgi vilcināties ar kandidāta izvēli.

Jau vēstījām, ka pēc prokurora parakstītas vēstules saņemšanas, kurā paustas bažas par tiesu varas neatkarības nodrošināšanu, jo īpaši par prokuratūras neatkarības saglabāšanu, Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien tikās ar tiesu varas pārstāvjiem. Vēstuli parakstījušie 299 prokurori, kas ir vairāk nekā puse no Latvijas 469 prokuroriem.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas