Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Endziņš: Saeima nostrādājusi kā darbā iekārtošanas birojs

Bijušais Satversmes tiesas (ST) priekšsēdētājs augstskolas _Turības _profesors Aivars Endziņš uzskata, ka balsojumā, kur par ST tiesnesi ievēlēta Vineta Muižniece, Saeima nodrošinājusi politiķei darbavietu, ja neizdodas iekļūt nākamajā Saeimā. Intervijā _Dienai _viņš arīdzan pieļauj, ka tas ir mēģinājums uzspridzināt ST no iekšpuses.

"Tautas partija, kam ir mazas cerības nākamajās vēlēšanās, mēģina darīt, ko var, lai nostiprinātu savas pozīcijas," spriež A. Endziņš. Viņš teic, ka "Saeima ir nostrādājusi kā darbā iekārtošanas birojs, ja gadījumā neizdodas iekļūt nākamajā Saeimā".

Viņš uzsver, ka tiesneša amats Latvijā nav savienojams ar partejisko piederību un lai gan V. muižniece no TP izstāsies, A. Endziņa ieskatā viņa tajā ir bijusi pārlieku ilgi un ir pārāk cieši saistīta ar politiku, tā esot galvenā problēma. "Nevaram būt droši, ka Mākoņtēvs tāpat vienā vai otrā gadījumā nedos norādījumus, kā jārīkojas," teic A. Endziņš. Viņš arī atgādina, ka Muižniece ir bijusi Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja, kas pietiekami daudz ir bremzējusi svarīgus likumprojektus un laidusi cauri brāķus, kas pēc tam atcelti ar ST spriedumu. "Diemžēl balsojumā par tiesnesi loģiskā, juridiskā pozīcija nebija noteicošā, bet lielāku lomu spēlēja politiskā nostādne," secina A. Endziņš.

V. Muižnieci par ST tiesnesi Saeima ievēlēja ceturtdien ar 52 balsīm. Otra kandidāte Silvija Meijere neguva Saeimas vairākuma atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas