Laika ziņas
Šodien
Migla

Ēlerte: grūti saprast, kas ir kopīgs Rubikam un Ušakovam

Saskaņas centrs ir un paliek «viena jautājuma partija» - etniskā jautājuma, uzskata _Vienotības _veidotāja un Meierovica biedrības par progresīvām pārmaiņām dibinātāja Sarmīte Ēlerte. Viņa nesaprot, kā «viņi spēja uz Eiroparlamentu aizsūtīt dzimtenes nodevēju».

Intervijā laikrakstam Telegraf šodien viņa gan konkrēti nemin, kurš ir tas dzimtenes nodevējs, bet no tālākā intervijas konteksta var saprast, ka tas ir bijušais Latvijas kompartijas pirmais sekretārs un cietumsodu par valsts nodevību izcietušais Alfrēds Rubiks, kurš ir ievēlēts Eiropas Parlamentā. S.Ēlerte teic, ka viņai «ir grūti saprast, kas var būt kopīgs Rubikam un Ušakovam». Tomēr viņa arī atzīst, ka, raugoties no otras puses, daudz ļaunuma Latvijai nodarījuši arī [Juris] Dobelis un [Pēteris] Tabūns. Abi ir TB/LNNK deputāti Saeimā.

Bijusī laikraksta Diena galvenā redaktore intervijā saka, ka patlaban Latvijā lielākā problēma esot uzticības trūkums starp politiķiem un sabiedrību. Tāpēc viņas darbošanās mērķis būšot attīstīt komunikāciju starp abām šīm pusēm.

S.Ēlerte vaicāta par  viņas jaunveidoto organizāciju mērķiem, norāda, ka tā ir Latvijas «sistēmiska attīstība», par spīti Telegraf žurnālista norādei, ka Latvijai jau ir Stratēģiskās attīstības komisija. «Mēs strukturēsim domas, analizēsim,» saka S.Ēlerte.

Salīdzinājumā ar LNT un TV5 īpašnieka Andreja Ēķa izteikumiem, ka Rietumi mums jau esot, laiks skatīties uz austrumiem, dienvidiem un ziemeļiem, S.Ēlerte teic, ka problēma rodoties tad, «kad daži sīki biznesmeņi gatavi pārdot savu ģeopolitisko oreintāciju par šprotu kārbu». Viņa uzskata, ka naudas pelnīšana no izdevīgā stāvokļa, atrodoties blakus Krievijai, nekādi nav pretrunā ar rietumniecisko ģeopolitisko orientāciju, ko sludina viņas pārstāvētās organizācijas.

Vaicāta par to, kuri no jaundibinātās Meierovica biedrības pārstāvjiem varētu kandidēt 10.Saeimas vēlēšanās, S.Ēlerte teic, ka līdz maijam viņai šie biedri sniegšot atbildes.

Par Vienotības sadarbības partneriem viņa arī neredz nacionālpatriotisko partiju Visu Latvijai!, savukārt Saskaņas centrs biedējot nevis ar to, ka tur esot «krievi, bet ar savu attieksmi pret autoritāro Krieviju». Viņa arī saprotot, ka Krievija Latvijā neienāks ar tankiem, «drīzāk tā būs vēlme ietekmēt Eiropas Savienības iekšpolitiku un NATO caur mums».

S.Ēlerte teic, ka stabila Latvijas attīstība nebūs iespējama tik ilgi, kamēr Saeimas vēlēšanās būs etniskais balsojums. «Pēdējās vēlēšanās notika dažas labas izmaiņas – PCTVL, TB/LNNK un Visu Latvijai! netika ievēlēti,» saka S.Ēlerte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas