Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

EK viceprezidents uzteic valdības paveikto darbu ekonomikas stabilizācijā

Latvija ir lielisks piemērs, kā, izlēmīgi rīkojoties, salīdzinoši īsā laikā valsts ir spējusi pārvarēt krīzes negatīvās sekas un atgriezties pie pozitīvas izaugsmes, trešdien tikšanās laikā ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (Vienotība) pauda Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Marošs Šefčovičs.

EK viceprezidents arī atzinīgi novērtēja V.Dombrovska valdības paveikto ekonomikas krīzes pārvarēšanā Latvijā, portālu Diena.lv informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke. "Latvijas ekonomikas attīstības prognozes dod pamatu optimismam", norādīja M.Šefčovičs.

Tikšanās laikā Rīgā abas puses pārrunāja jautājumus par Eiropas Savienības (ES) budžetu, Latvijas pārstāvniecību ES institūcijās, kā arī Latvijas ekonomisko situāciju.

V.Dombrovskis ar EK viceprezidentu pārrunāja Latvijas pārstāvniecību EK un tās dienestos. "Lai arī Latvijas pārstāvju skaits, kas strādā EK administratīvajā aprātā ir atbilstošs, Latvijas pārstāvju skaits vidējā un augstākajā ierēdniecības līmenī ir neproporcionāli zems," norādīja premjers. Arī EK viceprezidents atzina, ka ir svarīgi ievērot arī ģeogrāfiskās pārstāvniecības paritāti EK administrācijā, kā arī uzsvēra, ka Latvijas pārstāvjiem ir plašas iespējas nonākt atbildīgos amatos EK un tās dienestos, jo Latvijas ierēdņu profesionalitāte un talanti tiek augstu vērtēti.

EK administrācijā un dienestos pašlaik strādā nedaudz vairāk kā 200 Latvijas pārstāvju, no kuriem aptuveni 100 ieņem tulku un tulkotāju amatus. Vidējā ierēdniecības līmenī strādā 15 Latvijas pārstāvji, bet augstākajā vadības līmenī - tikai viens Latvijas pārstāvis.

Sarunā ar V.Dombrovskis norādīja arī to, ka Latvijas ir uzņēmusi mērķtiecīgu kursu uz eiro valūtas ieviešanu. Saskaņā ar valdības plāniem, jau 2012. gadā Latvija izpildīs Māstrihtas kritērijus, kas Latvijai ļaus ar 2014. gada 1.janvāri pievienoties eirozonai. M.Šefčovičs atzinīgi novērtēja šo apņemšanos, piebilstot, ka viens no izaicinājumiem Māstrihtas kritēriju izpildei būs darbs, lai ierobežotu inflācijas izaugsmi, ar kuru pašlaik saskaras visas eirozonas valstis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas