Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Dzīvokļus jaunajos projektos pārsvarā meklē Krievijas un citu NVS valstu iedzīvotāji

Lielākais pieprasījums pēc jauno projektu dzīvokļiem aprīlī, tāpat kā iepriekšējos mēnešos, bija vērojams Rīgas centrā un Jūrmalā, kur augstu tirgus aktivitāti nodrošina ārvalstu, galvenokārt Krievijas un citu NVS valstu, iedzīvotāji, teikts nekustamo īpašumu kompānijas Latio mājokļu tirgus pārskatā.

Daļa no šiem pircējiem par dzīvokļu pirkšanu interesējas saistībā ar iespēju pēc īpašuma iegādes saņemt termiņuzturēšanās atļauju, teikts pārskatā.

Ārzemju pircēju lielā interese par dzīvokļu iegādi iezīmējusi arī piedāvājuma cenu pieauguma tendenci galvaspilsētas centra un Jūrmalas jaunajos projektos. Tā kā Rīgas centrā jauno dzīvokļu piedāvājums ir ierobežots, daļa ārzemju pircēju sāk izrādīt interesi arī par projektiem, kas atrodas ārpus centra, norāda Latio.

Par jaunajiem dzīvokļiem mikrorajonos galvenokārt interesējas vietējie pircēji, kuru aktivitāte salīdzinājumā ar iepriekšējiem mēnešiem aprīlī nav mainījusies.

Jauno projektu dzīvokļu cenas Pierīgā atkarībā no apdares veida, projekta un tā atrašanās vietas aprīlī bija 700 līdz 850 eiro (490 līdz 595 lati) par kvadrātmetru, Rīgas mikrorajonos - 900 līdz 1400 eiro (630 līdz 980 lati) par kvadrātmetru, Rīgas centrā - 1100 līdz 1600 eiro (770 līdz 1120 lati) par kvadrātmetru, bet labās vietās esošos projektos centrā sasniedz 2000 līdz 3000 eiro (1400 līdz 2100 latus) par kvadrātmetru, teikts Latio pārskatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas