Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

DVI vērsīsies Ģenerālprokuratūrā saistībā ar noplūdušo video no ātrās palīdzības mašīnas, kurā redzams politiķis Vilks

Datu valsts inspekcija (DVI) nolēmusi vērsties Ģenerālprokuratūrā par iespējamās kriminālatbildības izvērtēšanu saistībā ar noplūdušo video, kurā ātrās palīdzības mašīnā, agresīvi uzvedamies un izsakoties, redzams bijušais Rīgas domes deputāts Andris Vilks.

DVI, neminot personas identitāti, uzskata, ka lietā ir izdarīts būtisks kaitējums, jo apdraudētas citas ar likumu aizsargātas intereses un tiesības, tas ir, tiesības uz sensitīvo personas datu aizsardzību.

LETA jau ziņoja, ka Valsts policija (VP) iepriekš atteicās sākt kriminālprocesu saistībā ar šo noplūdušo video. Policijā aģentūrai LETA paskaidroja, ka šajā gadījumā netika saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Pirms tam DVI norādīja, ka iestādes rīcībā esošā informācija liecina par noziedzīga nodarījuma pazīmēm, līdz ar to, iespējams, attiecīgā jautājuma izvērtēšana ietilpst policijas kompetencē. Tāpēc toreiz DVI lūdza VP Galvenās kriminālpolicijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldi sniegt DVI informāciju par to, vai ir uzsākts kriminālprocess.

LETA jau ziņoja, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests paredzēja veikt iekšēju pārbaudi un vērsties tiesībsargājošajās iestādēs saistībā ar noplūdušo video.

Oktobra vidū Rīgas dome apstiprināja Vilka lēmumu pirms termiņa nolikt domes deputāta pilnvaras. Attiecīgais lēmumprojekts sagatavots pēc paša Vilka iesnieguma. "Tā kā šā gada 28.septembrī es izstājos no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, neredzu iespēju turpmāk pildīt Rīgas domes deputāta pienākumus," iesniegumā norādījis politiķis.

Kā ziņots, Vilks pēc nelielas vilcināšanās nolēma izstāties no NA, kā arī nolikt Rīgas domes deputāta mandātu, jo tika publiskots video, kurā redzams, kā politiķis dzērumā neadekvāti uzvedas neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas