Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Dombrovskis jauno amatu uzņem bez sajūsmas

Vjačeslavs Dombrovskis, kuru Reformu partija nolēma virzīt ekonomikas ministra amatam, nav sajūsmā par šo piedāvājumu vismaz divu iemeslu dēļ. "Es neesmu sajūsmā, ka man ir jāpamet Izglītības un zinātnes ministrija un ka man ir jānomaina Daniels Pavļuts," žurnālistiem sacīja Dombrovskis.

Tieši Dombrovskis pēc Saeimas vēlēšanām ieteica Pavļutu ekonomikas ministra amatam, kurš sākotnēji bija piedāvāts viņam pašam. "Es to nenožēloju un joprojām uzskatu, ka Daniels ir bijis viens no labākajiem ekonomikas ministriem pēc neatkarības atjaunošanas," sacīja Dombrovskis. 

Viņam nav kļuvis skaidrs, kāpēc valdības veidotāja Laimdota Straujuma (Vienotība) vēlējās ministru nomaiņu, taču viņš respektē premjera kandidātes tiesības izvēlēties cilvēkus, ar kuriem kopā viņa vēlas strādāt. Vienīgā alternatīva bija palikt opozīcijā, bet tādā gadījumā tiktu izniekots to cilvēku kapitāls, kas ienākuši politikā ar Reformu partiju un ieguvuši vērtīgu pieredzi, jo ir šaubas, vai Reformu partija varētu startēt nākamajās vēlēšanās.

"Emocionālā līmenī man bija izveidojusies arī saikne ar izglītības sektoru," Dienai.lv teica Dombrovskis. Viņš uzskata, ka īsajā laikā, ko pavadīja amatā pēc kolēģa Roberta Ķīļa atkāpšanās, viņš ir ielicis reformu pamatus, jo ir izdevies apstiprināt izglītības attīstības, zinātnes, sporta attīstības pamatnostādnes. Uz vaicāto, vai viņam ir pārliecība, ka Vienotības nominētajai izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei būs saistošas Reformu partijas aizsāktās reformas, Dombrovskis atbildēja: "Ina Druviete ir pragmātisks cilvēks un ceru, ka viņa šo darbu turpinās."

Dombrovskim ir doktora grāds ekonomikā. Pirms Saeimas vēlēšanām partija viņu pieteica kā kandidātu finanšu ministra amatam. Viņš ir vadījis Reformu partijas Saeimas frakciju, kā arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās attīstības komisiju. Dombrovskis ir dzimis 1977.gadā, 1997.gadā naturalizējies un ieguvis Latvijas pilsonību.

Diena.lv jau vēstīja, ka Reformu partija pirmdien valdes sēdē nolēma ekonomikas ministra amatam virzīt Dombrovski.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas