Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Dombrovskis: ir jauna informācija par Vilnīša iespējamiem pārkāpumiem

Valsts amatpersonu rīcībā ir nonākusi jauna informācija par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša iespējamiem pārkāpumiem, šodien žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes sacīja premjers Valdis Dombrovskis.

Dombrovskis norādīja, ka šī informācija esot pietiekami nopietna, lai pagarinātu darbības laiku ģenerālprokurora vadītajai komisijai, kura izvērtē Vilnīša atbilstību amatam. Premjers gan atturējās komentēt, kas varētu būt informācijas par Vilnīša iespējamiem pārkāpumiem avots un kāds ir tās saturs, jo informācija esot slepena.

Valdība rīt, 17.maijā, lems par šīs komisijas darba pagarināšanu. Valdības slēgtajā daļā pieteiktais jautājums paredz līdz 16.jūnijam pagarināt termiņu, kurā atbildīgajai komisijai jāsniedz savs vērtējums par Vilnīša atbilstību amatam.

LETA jau ziņoja, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers lūdzis termiņu pagarināt, kas saistīts ar komisijas locekļu aizņemtību, līdz ar to darbu pabeigt līdz maija vidum nav bijis iespējams.Martā valdība bez debatēm pieņēma lēmumu izveidot komisiju, kurai jāvērtē Vilnīša atbilstība amatam. Komisijas vadība uzticēta Kalnmeieram. Tajā strādā Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs (V) un Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas