Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Direktori: ar Zinību dienas pasākumiem skolēnus nevarēs atturēt no pašrocīgas "atzīmēšanas"

Arī sekojot izglītības un zinātnes ministres ieteikumam 1.septembra svinības skolās padarīt aizraujošākas, skolēni tāpat dosies šos svētkus "atzīmēt" pašrocīgi, uzskata aptaujātie skolu direktori.

"Ja sekotu ministres ieteikumam, tad vienīgais variants būtu, ka skolas pasākums ilgtu līdz vēlam vakaram, līdz jaunieši būtu vai nu tik iepriecināti, vai tik nogurdināti, ka viņiem nebūtu "jaudas meklēt citas baudas"," sacīja Rīgas Ziemeļvalstu ģimnāzijas direktore Dzintra Kohva.

Tomēr, pēc viņas domām, jaunieši, kuri vēlas šos svētkus "atzīmēt" savā izpratnē, to arī darīs, pat ja pasākums skolā ilgtu līdz desmitiem vakarā, pēc tam braucot uz pilsētas centru, jo tur viņš saskata "tusiņu" un pusaudžu gadiem aktuālo vēlmi "pazīmēties".

"Droši vien visiem kopā jāmēģina parādīt, ka ir daudz interesantākas gan svētku atzīmēšanas, gan svinēšanas iespējas," saka Kohva.

Arī Gulbenes vidusskolas direktors Aivars Mednis piebilda, ka tad, ja skola strādā no rīta līdz pēcpusdienai, nekādi vakara pasākumi 1.septembrī netiks rīkoti. "Katrā gadījumā nedomāju, ka izmaiņas šādu pasākumu rīkošanā kaut ko mainītu," viņš atzīst.

Turklāt daudzi skolēni 12.klasē jau ir pilngadīgi, kas ne tikai dod viņiem tiesības legāli iegādāties alkoholu, bet arī samazina skolas kontroles iespējas.

Jau ziņots, ka pirmdien intervijā Latvijas Radio izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS), komentējot alkohola tirdzniecības aizliegumu 1.septembrī, aicināja šajā dienā skolās veidot tādus pasākumus, kas aizrauj ar saturu, lai skolēniem nebūtu vēlmes meklēt izklaides ārpus skolas.

"No pedagoģiskā viedokļa, - viss, kas ir aizliegts, viss ir interesanti," sacīja Koķe.

Saeima atbalstījusi deputātes Sarmītes Ķikustes (JL) priekšlikumu aizliegt alkohola pārdošanu mazumtirdzniecībā 1.septembrī - Zinību dienā. Atbildīgās Tautsaimniecības vadītājs Vents Armands Krauklis (TP) gan solījis, ka minētā norma tiks pārskatīta komisijas sēdē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas