Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Dekoderu lietošanas pamācībā atrod piecdesmit kļūdas; "Lattelecom" sola laboties

Valsts valodas centrs sodījis kādu Lattelecom darbinieku par dekoderu lietošanas pamācību izplatīšanu, jo šajās pamācībās pieļautas aptuveni piecdesmit kļūdas. Dažas no šīm kļūdām bijušas arī tādas, kas var radīt pārpratumus, piemēram, jēdziena asums, spilgtums (krievu tekstā rezkostj) vietā vairākkārt lietots caurspīdīgums.

Tāpat ieteikts informāciju nevis ievadīt, bet ievest, tāpat tekstā minēta atjaunošana caur ēteri (jābūt – ēteru), pastāstīja Valsts valodas centra (VVC) Valodas kontroles nodaļas vadītājs Antons Kursītis. Viņaprāt, tekstu tulkojis cilvēks, kuram latviešu valoda nav dzimtā.

Ir arī šāds kļūdains teikums: "Ja uztvērējs ilgu laiku nav lietojams (jābūt – lietots), atvienojiet strāvas padeves vadu."

Lattelecom pārstāvis, kura vārds netiek atklāts, solījis, ka kļūdainais teksts esot gandrīz izlabots un pamācības nomainīs nedēļas laikā. Nav zināms, cik dekoderu ar šādām pamācībām pārdoti, bet nodrukāti 10 000 kļūdainu pamācību. VVC arī neizpauž, cik liels naudas sods vainīgajam noteikts, vien bilstot, ka summa bijusi minimāla. Pie radušās situācijas vainīga esot tulkošanas firma, ko nolīga Lattelecom.

Lattelecom pārstāve Līga Bite Diena.lv apliecināja, ka VVC ir izteicis uzņēmumam brīdinājumu par Standarta izšķirtspējas DVB-T uztvērēja TV STAR T6 SD CX lietotāja rokasgrāmatas neatbilstību valsts valodas normām. Lattelecom sola, ka klientiem turpmāk tiks piedāvātas pārstrādātas lietotāja rokasgrāmatas.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas