Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Daudze: Latvijas un Japānas attiecības ir teicamas

Latvijas un Japānas valstu attiecības ir teicamas, otrdien tikšanās laikā secināja Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze un Japānas  ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Takaši Osanai, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienests.

Par teicamām valstu attiecībām liecina augsta līmeņa vizīšu apmaiņas. „Latvijā joprojām  atceras  Viņa Majestātes  Japānas  imperatora  Akihito vizīti Latvijā 2007.gadā. Tāpat 2009.gads ir bijis ļoti intensīvs, sākot ar Latvijas  premjerministra  un Saeimas priekšsēdētāja vizītēm Japānā, kā arī Japānas  parlamenta Padomnieku  palātas  priekšsēdētāja  vizīti  Latvijā,” atzina G.Daudze.

Japānas vēstnieks augstu novērtēja G.Daudzes personīgo ieguldījumu Latvijas un  Japānas  attiecību  veidošanā.  Saeimas  priekšsēdētāja  amatā oficiālā vizītē  apmeklējot  Japānu, G.Daudze atstājis ļoti labu iespaidu uz Japānas parlamentāriešiem, sacīja vēstnieks.

G.Daudze  atzīmēja,  ka  simbolisku  nozīmi  šai  tikšanās  reizei  piešķir 26.janvāra  datums,  jo  rītdien  apritēs  90 gadi, kopš Japāna ir atzinusi Latvijas  neatkarību.  Tāpat  šī  gada  10.oktobrī  apritēs  20  gadi  kopš diplomātisko  attiecību  atjaunošanas.

Diplomāts  uzsvēra milzīgo divpusējo attiecību potenciālu un iespējas  veidot  daudz  ciešākas ekonomiskās saites. Viena no iespējām, kā veicināt   divpusējās  ekonomiskās  attiecības  un  biznesa  kontaktus,  ir
tradicionālā uzņēmēju klātbūtne Valsts amatpersonu pavadošajās delegācijās, sacīja G.Daudze.

Tāpat  amatpersonas  pārrunāja  starpparlamentāro  sakaru  lomu Latvijas un Japānas  attiecību  sekmēšanā  un  izveidoto  sadarbības  grupu nozīmi abos parlamentos.

Takaši Osanai ir pirmais Latvijā rezidējošais Japānas vēstnieks. Akreditēts 2009.gada 17.martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas