Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Britu ārlietu ministrs: mani izteikumi nav bijuši vērsti pret Latviju vai tās valdību

Šorīt norisinājās ārlietu ministra Māra Riekstiņa telefonsaruna ar Apvienotās Karalistes ārlietu ministru Deividu Milibandu (David Miliband). Sarunas laikā D.Milibands apliecināja, ka viņa izteikumi nav bijuši vērsti pret Latviju vai tās valdību.

Ministri abpusēji apstiprināja, ka starp valstīm ir izcilas attiecības un jāturpina strādāt kopā svarīgu jautājumu Eiropai risināšanā, tostarp ekonomikas atveseļošanās jomā.

Jau vēstīts, ka britu priekšvēlēšanu kampaņas karstumā politisko spēku savstarpējos apvainojumos piesaukti arī latviešu leģionāri. Lielbritānijas kreiso Liberāldemokrātu līderis Kriss Hūns, kritizējot konservatīvo līderi Deividu Kemeronu, apsūdzēja viņu par «biedrošanos ar Latvijas partiju, kas glorificē Ādolfa Hitlera Waffen SS».

Šajā britu politiķu vārdu apmaiņā iesaistījies arī Simona Vīzentāla centra Izraēlas biroja vadītājs Efraims Zurofs, kurš komentārā britu laikrakstā The Guardian paudis sašutumu par britu konservatīvo politiķu pausto atbalstu Latvijas partijai T'evzemei un Brīvībai/LNNK.

Savukārt TB/LNNK līderis Roberts Zīle noādījis, ka jautājums par TB/LNNK it kā nacistisko nostāju britu medijos ir aktualizējies tieši pēc tam, kad R.Zīle kļuvis par Lielbritānijas Konservatīvās partijas iniciētās Eiropas Parlamenta Konservatīvo un reformistu grupas biedru.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas