Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Arī Sergejam Mirskim atteikta pielaide valsts noslēpumiem

Satversmes aizsardzības birojs atteicis Saskaņas centra Saeimas frakcijas deputātam Sergejam Mirskim izsniegt atļauju darbam ar valsts noslēpumus saturošu informāciju, ziņo TV3 raidījums Nekā personīga.

Neilgā laikā pēc Saeimas ārkārtas vēlēšanām šis jau ir otrais zināmais gadījums, kad SAB nepiekrīt dot SC deputātiem pielaidi slepenajai informācijai. Iepriekš atteikumu saņēma SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs, kuram tādēļ nācās aiziet no darba Saeimas Nacionālās drošības komisijā.

To, ka tagad pielaides izsniegšana atteikta arī Mirskim, Nekā personīga apstiprinājis pats politiķis. Viņam tas esot bijis pārsteigums, jo abu iepriekšējo Saeimu laikā SAB Mirskim bija atļāvis piekļūt valsts noslēpumiem, bet tagad vairs ne.

Atteikuma iemesli nav zināmi, jo SAB šādos gadījumos nekādus komentārus nesniedz. Mirskis žurnālistiem teica, ka viņam ,,absolūti nav priekšstata,, kāpēc tā noticis, bet pieļāva iespēju, ka tas saistīts ar viņa politisko piederību SC.

,,Es nezinu, varbūt viņiem nepatīk mūsu politiskā pozīcija, man grūti spriest,” atzina Mirskis. Taču viņš neplānojot līdzīgi kā Urbanovičs atteikumu pārsūdzēt.

Mirskis sacīja, ka cer saglabāt savu līdzšinējo amatu Saeimas Ārlietu komisijā, kur ir priekšsēdētāja vietnieks. Mirskis par saņemto pielaides atteikumu esot informējis komisijas vadītāju Ojāru Kalniņu (Vienotība) un tagad gaidīšot viņa reakciju par notikušo. Līdz šim Kalniņš tikai Mirskim atzinis, ka Ārlietu komisijā pielaidei esot visai simboliska nozīmē, jo tā nepieciešama tikai tajos gadījumos, kad tiek lemts par Latvijas vēstnieku apstiprināšanu. Mirskis esot gatavs turpmāk balsojumos par vēstniekiem nepiedalīties un šīs sēdes izlaist.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas