Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Aptauja: „Saskaņas centrs” un "Vienotība" tuvu viena otrai

Populārāko politisko organizāciju galvgalī atgriezusies apvienība „Saskaņas centrs”. Ja vēlēšanas būtu notikušas šajā nedēļas nogalē, par to balsotu 16% balstiesīgo. Tā liecina pētiīumu aģentūras „GfK” veiktā telefonaptauja, ko šovakar publiskoja LNT raidījums „Top 10”.

Par līdzšinējo līderi, apvienību „Vienotība”  balsotu 15,7%. Zaļo un zemnieku savienība baudītu 7,4% vēlētāju uzticību.

2,5% vēlētāju balsotu par apvienību „Par cilvēka tiesībām vienota Latvijā”, tikpat daudz atbalstītāju būtu arī „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK. Tautas partiju atbalstītu 2,1% vēlētāju. Latvijas pirmā partija/Latvijas ceļam priekšroku dotu 1,5% vēlētāju, par "Visu Latvijai" savu balsi atdotu 1%, sarakstu noslēdz sociāldemokrāti, par kuriem balsotu tikai 0,5% balsstiesīgo.

Līdzīgi kā pirms pusmēneša, šajā nedēļas nogalē vēlēšanās piedalītos 70% balsotāju, bet 30% uz iecirkņiem nedotos

Iespējamo premjera amata kandidāti pusmēneša laikā ir zaudējuši reitinga punktus. Pret Aivaru Lembergu, kurš joprojām ir līderu augšgalā, pozitīva attieksme ir 43% aptaujāto - par 3 procentpunktiem mazāk nekā pirms pusmēneša. Kopš sava labākā reitinga martā, kad Lembergs bija simpātisks 50% viņš ir zaudējis 7 procentpunktus atbalstītāju.

Joprojām otrs populārākais ir premjers Valdis Dombrovskis, kuru tagad pozitīvi vērtē 40% vēlētāju. Arī viņš pusmēneša laikā zaudējis 4 procentpunktus reitinga, un piedzīvojis 7 procentpunktu kritumu kopš aprīļa beigām, kad viņš bija vienādās pozīcijās ar Aivaru Lembergu. Politiķu trijnieku noslēdz Jānis Urbanovičs, kurš ar 18,4%  reitingu piespiedis piekāpties Aināram Šleseram, pret kuru pozitīva attieksme ir 17,1% balsotāju. Urbanovičs pāris nedēļās ir zaudējis vien dažas procentpunkta desmitdaļas, bet kopš gada sākuma, savu reitingu ir nemitīgi palielinājis. Ainārs Šlesers, kurš baudīja 23% vēlētāju pozitīvas attieksmes gan gada sākumā, gan vēl maija sākumā, faktiski ir zaudējis 6 procentpunktus. Politiķu topu noslēdz Andris Šķēle, pret kuru pozitīvi attiecas 10,3% balsotāju un kurš ir zaudējis 1,5 procentpunktu divu nedēļu laikā.

Aptaujas metode – telefonintervijas. Aptaujāti tikai balsstiesīgie Latvijas iedzīvotāji, izlase lielums - 602 respondenti. Aptauja veikta izmantojot nejauši stratificēju jeb daudzpakāpju vispārnacionālu izlasi - aptverti visi reģioni un apdzīvotās vietas tipi, aptaujas gaitā kontrolējot demogrāfisko sadalījumu pēc statistikas pārvaldes datiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas