Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Aptauja: Dombrovskis populārākais valdībā

Socioloģiskās firmas GFK aptauja rāda, ka sabiedrības vērtējumā premjers Valdis Dombrovskis (JL) ir stabilās pozīcijās. Sava Ministru Kabineta sastāvā viņš ir visatzinīgāk novērtētais politiķis. Premjeru pozitīvi raksturo 35% vēlētāju, par aptaujas rezultātiem vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Otrajā vietā ir Tautas partiju pārstāvošais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš ar 23%. Trešā ar 22% ir iekšlietu ministre no Jaunā laika Linda Mūrniece. Tālāk ar 17% seko vēl viens Jaunā laika pārstāvis finanšu ministrs Einars Repše, tūlīt aiz viņa ar 16% tieslietu ministrs Mareks Segliņš no Tautas partijas. Tad ar līdzīgu vērtējumu 15% ir Zaļo un zemnieku savienības līderis un vides ministrs Raimonds Vējonis un veselības ministre Baiba Rozentāle no Tautas partijas.

Ar 13% līdzīgās pozīcijās ir arī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe no ZZS. Pēc tam ar 11% ir Tautas partiju pārstāvošais kultūras ministrs Ints Dālderis. Vienāds skaits 10% pozitīva vērtējuma ir ekonomikas ministram Artim Kamparam no Jaunā laika un reģionālo un pašvaldību lietu ministram Edgaram Zalānam no Tautas partijas.

8% ir diviem – satiksmes ministram tēvzemietim Kasparam Gerhardam un labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS). Kā pēdējais sarakstā ir Pilsoniskās savienības pārstāvis aizsardzības ministrs Imants Viesturs Lieģis, kuru pozitīvi vērtē tikai 5% vēlētāju. Turklāt vairāk nekā puse aptaujāto atzinuši, ka aizsardzības ministru vispār nepazīst. Toties visatpazīstamākā persona Ministru Kabineta sastāvā ir finanšu ministrs. Tikai 1% vēlētāju joprojām nezina, kas ir Einars Repše.

Tāpat uzņēmums iedzīvotājus aptaujājis par risinājumiem ekonomiskās krīzes situācijai. Uz jautājumu "Kas, Jūsuprāt, Latvijai visvairāk nepieciešams, lai ātrāk izkļūtu no krīzes?" tikai 1% aptaujāto vēlētāju uzskata, ka jābūt prasīgākiem pret starptautiskajiem aizdevējiem. Tikpat, 1% domā, ka jāatjauno kreditēšana. 6% uzskata, ka ātrāk krīzi pārvarēsim tad, ja visi godprātīgāk maksās nodokļus. 8% atbildējuši, ka ikvienam no mums pašam ir jākļūst aktīvākam un optimistiskākam. 13% sacījuši, ka atbildi nezina, 14% teikuši, ka ir taupīgāk jāizturas pret valsts līdzekļiem. 22% atzinuši, ka svarīgākais ir ieviest taisnīgāku nodokļu politiku, lai turīgākiem būtu lielāks nodokļu slogs, nekā mazturīgiem. Bet vislielākais skaits - 35%  aptaujāto, atbildot uz jautājumu, kas Latvijai visvairāk nepieciešams, lai ātrāk izkļūtu no krīzes ir teikuši, ka jāsoda tie, kuri vainīgi krīzes izraisīšanā, piemēram, neļaujot viņiem ieņemt vadošus amatus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas