Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Aizliegumu ārzemniekiem iegādāties lauksaimniecības zemi un mežus pagarina līdz 2014.gadam

Saeima ceturtdien pieņēma Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavotos grozījumus likumos, par trim gadiem pagarinot ierobežojumus ārvalstniekiem iegādāties Latvijas lauksaimniecības un meža zemi, portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienests.

Pārejas periods, kas ierobežo tiesības Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem un Eiropas Savienības dalībvalstīs reģistrētām juridiskām personām iegūt zemi īpašumā, tiek pagarināts līdz 2014.gada 30.aprīlim.

Sākotnēji ierobežojumi, kas stājās spēkā līdz ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā, bija noteikti līdz 2011.gada 1.maijam. Zemkopības ministrija uzskata, ka Latvijas lauksaimniecības un meža zemes tirgū ir konstatēti nopietni traucējumi, tāpēc nepieciešams pagarināt ierobežojumu periodu.

Lauksaimniecības zemes tirgus liberalizācijas rezultātā Latvijas lauksaimniekiem būtu ierobežotas iespējas iegādāties zemi, jo tiem sliktās ekonomiskās un finanšu situācijas dēļ trūktu naudas līdzekļu. Pārejas perioda pagarināšana veicinās lauksaimniecības nozares stabilizāciju un esošo zemes īpašumu konsolidāciju, pauda likumprojekta autori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas