Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Vienotības darbi simtgadei

Vienotība kā premjera partija drīzumā savas domes sēdē prezentēs piedāvājumu par pieciem galvenajiem uzdevumiem, kas valdībai jāpaveic līdz valsts simtgadei 2018. gadā, otrdien lasāms avīzē Diena.

"Mēs jau esam vienojušies, ka tie būs skaidri un precīzi formulēti darbi. Diskusija par tiem vēl partijā turpinās, bet oktobrī mēs nāksim pie partneriem ar savu politisko piedāvājumu," Dienai sacīja Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. Var pieļaut, ka šādi Vienotība cer arī pārlikt uzsvarus no savstarpējo attiecību problēmām, kam pievērsta sabiedrības uzmanība, uz rīcību.

Dienas uzrunātie Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) un Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji valdībā bija negaidīti pretimnākoši un ir noskaņoti sadarboties ar Vienotību bez politiskās greizsirdības. Tiesa, vismaz vienā no punktiem NA varētu apsteigt premjera partiju - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) Dienai atzina, ka jau nākamajā pirmdienā plāno koalīcijas sēdē piedāvāt jaunā novadu modeļa trīs iespējamos variantus. Tas saskan ar Vienotības plāniem līdz valsts simtgadei izveidot Latvijā stiprus novadus.

Kā pirmo uzdevumu Vienotība min tiesiskumu, kas ietver arī pārmaiņas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbībā un maksātnespējas administratoru sistēmā. Tāpat iecerēts paātrināt lietu izskatīšanu tiesās. Jaunajā piedāvājumā vēl būs reformas veselības aprūpē un nevienlīdzības mazināšana, bet piektais mērķis ietverts divos vārdos - "stipra tauta". Šajā sarakstā nav ne iekšējās, ne ārējā drošības, kas jau tagad ir valdības prioritātes.

Būtiska loma piedāvājuma īstenošanā būs premjerei Laimdotai Straujumai (Vienotība), bet jauno vēstījumu nodot sabiedrībai partijas vadība varētu uzticēt bijušajam eirokomisāram un Vienotības valdes loceklim Andrim Piebalgam, kurš būs šā projekta virsvadītājs.

Piedāvājums vēl nav publiskots, bet Diena ar to daļēji iepazinās. Veselu pasākumu kompleksu ietver kā nevienlīdzības mazināšana, tā centieni simtgadi sagaidīt ar stipru tautu. "Mums ir jāizkāpj no demogrāfijas bedres, tas ir cieši saistīts ar izglītības reformu, jo izglītota tauta spēj ilgtermiņā pastāvēt," skaidroja Kampars. Uzdevumu paketē nebūšot tādu vārdu kā "veicināsim" un "sekmēsim", bet konkrētas lietas.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 8.septembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas