Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vienotība aicina ZZS un NA Rīgā veidot kopīgu sarakstu uz vēlēšanām (papildināts 13:33)

Šāda sadarbība veicinātu augstāku sabiedrības līdzdalību pašvaldību vēlēšanās, nodrošinot pēc iespējas lielāka pilsoņu skaita interešu pārstāvniecību Rīgas domē, partija norāda savā paziņojumā.
Partijas Vienotība valde lēmusi vērsties pie valdības koalīcijas partneriem – Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Nacionālās apvienības (NA) – ar aicinājumu sadarboties un veidot kopīgu sarakstu 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā, portālu Diena.lv informē partijas pārstāvji. 

Partija uzskata, ka, trim koalīcijas partijām sadarbojoties, būtu iespējams saņemt rīdzinieku vairākuma atbalstu jaunai pārvaldībai Rīgā. Tā ir mūsu kopīga atbildība galvaspilsētā novērst sabiedrības šķelšanā, no pašvaldības dāsni finansētu nevalstisku organizāciju iesaistē un pašreklāmā uz iedzīvotāju rēķina balstītu populistu uzvaru, norāda Vienotība

Piedāvātā vienošanās paredz izveidojot koalīciju, kurā trīs partijas atbildību par pārvaldību galvaspilsētā uzņemtos solidāri un proporcionāli vēlēšanu rezultātiem, par citu politisko spēku iesaisti Rīgas domes koalīcijā vienojoties pēc vienprātības principa, vienlaikus paredzot neveidot koalīciju ar partijām Saskaņa un Gods kalpot Rīgai!.

Partija aicinājusi partnerus sadarboties, par prioritātēm Rīgā izvirzot stabilu un ilgtspējīgu starptautiski konkurētspējīgas galvaspilsētas attīstību, nodrošinot ekonomisko aktivitāti, veicinot nodarbinātību un straujāku produktivitātes izaugsmi, dzīvojamo un sabiedrisko ēku energoefektivitātes programmas īstenošanu un ēku efektīvu apsaimniekošanu.

Par nozīmīgu uzdevumu partija izvirzījusi arī sociālās nevienlīdzības mazināšanu un augstākas dzīves kvalitātes veidošanu, kā arī tiesiskuma un labas pārvaldības principu ievērošanu domes darbā, birokrātijas mazināšanu un korupcijas apkarošanu galvaspilsētā. 

Sagaidot Latvijas simtgadi, svarīgs uzdevums nākamajai Rīgas domes koalīcijai būs galvaspilsētā veidot saliedētu un iekļaujošu sabiedrību ar spēcīgu laikmetīgu nacionālo identitāti, kopīgām nacionālām vērtībām un vienotu sociālo atmiņu, stiprināt izglītības kvalitāti, latvisku izglītību un kultūrvidi, kā arī veicināt sabiedrības līdzdalību un iniciatīvu.

Nacionālā apvienība ir gatava sēsties pie sarunu galda un pārrunāt aicinājumu valdības koalīcijas partijām veidot kopīgu sarakstu pašvaldību vēlēšanās Rīgā, aģentūrai LETA sacīja partijas līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Politiķis norādīja , ka šis būtu ļoti pozitīvs solis, ja partijas spētu par to vienoties. Viņš arī atgādināja, ka pirms iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām NA nāca klajā ar līdzīgu aicinājumu, bet politiskie spēki nespēja vienoties.

Savukārt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pašvaldību vēlēšanās Rīgā neplāno veidot kopīgu sarakstu ar pārējām valdības koalīcijas partijām, intervijā aģentūrai LETA iepriekš sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. "Ja pārējās koalīcijas partijas grib, tās var veidot kopīgu sarakstu, paņemot klāt arī deputāta Artusa Kaimiņa partiju KPV LV. Viņa partija ir populārāka par nacionālo apvienību un Vienotību, tāpēc šie politiskie spēki būtu ieguvēji no sadarbības ar jauno partiju," tika ironizējis Brigmanis.

papildināta ziņa ar Brigmaņa un Bērziņa viedokļiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas