Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Saskaņa GKR pieprasa sadarbības pārtraukšanu ar Neatkarīgo deputātu frakciju

Partija Saskaņa piekrīt turpināt darbu Rīgas domes koalīcijā pie nosacījuma, ja Gods kalpot Rīgai! (GKR) pārtrauks sadarbību ar Neatkarīgo deputātu frakciju (NDF), šodien pēc Rīgas domes Saskaņas frakcijas sanāksmes paziņoja frakcijas pārstāve, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Anna Vladova (S).

Saskaņa ir savākusi savas frakcijas deputātu parakstus ārkārtas domes sēdes sasaukšanai, lai no Rīgas domes vicemēra un Rīgas Brīvostas valdes locekļa amata tiktu atsaukts Vadims Baraņņiks (NDF). Saskaņas frakcijā ir 17 deputāti, bet, lai sasauktu sēdi, nepieciešami vismaz 20 paraksti. Līdz ar to frakcija sēdi sasaukt rosinās arī GKR.

Šāds lēmums tiek pamatots ar to, ka Baraņņiks ir zaudējis uzticību un turpmāk šādā sastāvā koalīcija nevar turpināt darbu.

"Nevienam nav noslēpums, ka pēdējās nedēļas strādāt Rīgas domē ir bijis nenormāli un darbs bija paralizēts. Nākamnedēļ sāksies smagas nākamā gada budžeta pārrunās un jau tagad mēs redzam, ka šajā sastāvā nevarēsim nostrādāt līdz 2021.gadam," sacīja Vladova.

Paziņojumā medijiem Saskaņa apgalvo, ka pēdējo nedēļu laikā Rīgas domes darbs ir būtībā paralizēts divu iemeslu dēļ - starp Rīgas mēru Oļegu Burovu (GKR) un NDF esoša konflikta dēļ, kā arī NDF kopumā "destruktīvā rīcības" dēļ.

Vladova uzskaitīja, ka visas kapitālsabiedrības veic neatkarīgos auditus, kā lēma dome, izņemot tās, kuras pārvalda Baraņņiks. Tāpat arī SIA Rīgas namu pārvaldnieka situācija ar PNB banku neizturot nekādu kritiku.

Tāpat frakcija vēlas, lai arī Aleksejs Rosļikovs tiktu atcelts no Pilsētas attīstības komitejas vadītāja amata.

Vienlaikus Vladova sacīja, ka Oļegam Burovam (GKR) kā mēram joprojām ir viss Saskaņas atbalsts. 

Partija neesot lēmusi, vai otrā vicemēra postenim varētu virzīt kādu no saviem pārstāvjiem. 

Tikmēr deputāts Mihails Kameņeckis (S) sacīja, ka Baraņņikam partijas atbalsta nav jau sen. "Problēma ir, ka GKR uzskatīja, ka ar viņiem var sastiķēt koalīciju. Domāju, ka arī GKR tādu ilūziju vairs nav," teica domnieks.

Pēc politiķu teiktā, Saskaņai nav sarkano līniju un tā ir gatava sastrādāties gan ar deputātu bloku Rīgai!, gan citiem domes deputātiem.

"Mēs piedāvājam nekavējoties uzsākt sarunas ar pārējiem Rīgas domē ievēlētiem deputātiem, lai nodrošinātu atbalstu gan Rīgas domes priekšsēdētājam, gan domes pilnvērtīgam un stabilam darbam," paziņojuma presei uzsvērusi Saskaņa.

Savukārt, ja nodrošināt atbalstu Burovam bez NDF nav iespējams, tad Saskaņa aicina gan savus partnerus no GKR, gan visus parējos domes deputātus nekavējoties vērsties VARAM un Saeimā, lai pieņemtu likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu un ārkārtas vēlēšanu rīkošanu.

Ja tiks nolemts neturpināt sadarbību ar NDF, Saskaņai un GKR būs 28 deputātu balsis. Vēl ir arī deputātu bloks Rīgai!, kurā apvienojušies pie partijām nepiederošie deputāti, kuri līdz šim pārsvarā sadarbojušies ar NDF.

NDF ir apvienojušies domnieki Valērijs Petrovs, Vitālijs Dubovs, Rosļikovs un Baraņņiks. Viņi no Saskaņas tika izslēgti šī gada jūnijā pēc tam, kad nevēlējās vicemēra krēslā iecelt partijas biedru Sandri Bergmani (S).

Kā ziņots, šodien pašvaldībā notika Rīgas domes Saskaņas frakcijas un partijas Saskaņa vadības kopīga sēde, lai lemtu par sadarbības iespējām ar pašreizējiem koalīcijas partneriem.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

Neslāvs
N
Noziedznieku bandas dalībnieki Rīgas domē saplēsās savā starpā par lielāku piķi sev?
Kuzja un Muris
K
Baraņņiks vairāk atgādina nekaunīgu čabanu, kurš kolhoza aitas bez mazākās aiztures uzdod par savējām.
Antirusists
A
Visus iņķerfont kropļus aiz restēm !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas